Giriş Yap
üye Ol

Loading...

ABD'nin Kripto Vergi Teklifi Madencileri Rahat Bırakırken, 'Bazı' Merkezi Olmayan Borsaları Kıskaca Aldı

IRS nihayet kripto vergi raporlama için kurallar öneriyor, endüstriye kendi 1099 formunu veriyor ve dijital varlık madencilerini gelecekteki gereksinimlerden muaf tutuyor.

ABD Hazine Departmanı sonunda kripto endüstrisi için "broker" terimini tanımladı. Buna göre, kripto şirketleri ve yatırımcılar, vergi raporlama yükümlülüklerini nasıl yerine getireceklerini belirlemiş oldu. Ayrıca yıllardır süren bir sorun olan merkezi olmayan finans platformları ve madencilerin kullanıcıların kişisel verilerini toplama gerekliliği de çözülmüş oldu.

Hazine Departmanı, 2021 Altyapı Yatırım ve İşler Yasası'na yanıt olarak Cuma günü yaklaşık 300 sayfalık bir önerilen kural yayımladı. Buna göre, merkezi kripto borsaları, ödeme işlemcileri, bazı barındırılan cüzdan sağlayıcıları, bazı merkezi olmayan borsalar ve kripto jetonlarını oluşturan ve bunları geri alan kişiler veya kuruluşlar, raporlama yükümlülüklerine tabi olacaklar. Ayrıca, bu aracılar tarafından doldurulabilecek yeni bir özel vergi formu olan 1099-DA da tanıtıldı.

Madenciler vergi kurallarından muaf tutulurken, "bazı" merkezi olmayan finans platformlarının muaf tutulmayacağı belirtildi. Büyük borsa ve kripto brokerlarının, yeni vergi raporlama sistemine adapte olmaları için birkaç yıl süresi olacak. Bu, 2021 Altyapı Yatırım ve İşler Yasası'nın ve kripto vergi hükümlerinin yasalaştırılmasını bekleyen yasama organlarının öngördüğünden çok daha uzun bir süre.

Öneri şu an için sadece bir öneridir. Hükümetin hala 30 Ekim'e kadar halkın yorumlarını alması ve 7-8 Kasım tarihlerinde yapılacak halka açık toplantılarda katılımcıları dinlemesi gerekiyor. Endüstri, merkezi olmayan borsaların nasıl ele alındığı konusunda çekimser kalmış olabilir, çünkü bazıları böyle bir yükümlülüğün üstesinden gelmek için personel veya yönetimlerinin olmadığını belirtebilirler. Hazine ve IRS herkesin görüşlerini aldıktan sonra, kurallar nihai bir şekilde onaylanabilir; bu da endüstrinin 2025 vergi yılı için her şey taşınmadan önce federal yetkililere baskı yapma aylarına sahip olacağı anlamına gelir.

Kripto'nun başlangıcından beri, token işlemlerinin kazançları nasıl vergilendirilmesi gerektiği konusundaki belirsizlik en büyük sorunlardan biriydi. 2021 Altyapı Yatırım ve İşler Yasası, dijital varlık firmalarının müşterilerin vergi durumlarıyla ilgili bilgi vermeleri gerektiğini belirtti - kazanç ve kayıpları ayrıntılarıyla belirten geleneksel bir komisyoncu formu gibi bir şey.

Cuma günkü belgeler, yasanın en tartışmalı yönü olan "broker" teriminin nasıl tanımlandığına dair Hazine'nin çabasını içeriyor ve kuralların farklı türdeki kuruluşlara nasıl uygulanabileceğine dair birkaç örnek sunuyor. Eğer uygulanırsa, kurallar kripto borsalarına 2025 vergi yılında ve brokerlara 2026 vergi yılında uygulanmaya başlanacak, bu arada kripto endüstrisi, yeni belirlenen brokerların kullanabileceği kendi özel vergi formunu elde edecek.

Hazine tarafından önerilen kuralı açıklayan bir açıklamada, "Bu, Hazine'nin vergi açığını kapatma, dijital varlıkların vergi kaçak riskleriyle başa çıkma ve herkesin aynı kurallara uymasını sağlama çabalarının bir parçasıdır" denildi.

Orijinal tahminlere göre yasa ilk on yılda ABD'ye neredeyse 28 milyar dolar gelir sağlayacaktı, ancak bu tahmin, 2022 düşüşünden önceki çok farklı bir kripto endüstrisine dayanıyordu. Hazine yetkilileri o zamandan bu yana endüstride birçok gelişme olduğunu kabul ettiler, ancak gelir beklentilerinin endişeleri olmadığını söylediler.

Alakalı Gönderiler

Morgan Stanley'nin ETF Yolculuğu

Morgan Stanley, kripto para piyasasında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bankanın 15.000'den fazla aracısına Bitcoin yatırım fonlarını (ETF) müşterilerine önerme izni vermesi b

Devamını Oku
0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin