Giriş Yap
üye Ol

Loading...

ADGM, Fiat Referanslı Tokenları Denetleyecek

FRT'ler, token ile aynı para biriminde tasarruf edilen ve minimum olumsuz fiyat etkisi ile tasfiye edilebilen likit varlıklarla desteklenen bir tür stablecoindir.

Abu Dhabi'nin finansal düzenleyicisi, paydaşlardan gelen talep üzerine FRT'leri, bir tür stablecoin, denetlemeyi planlıyor. Düzenleyici, önerilen düzenleyici çerçeve hakkında kamu geri bildirimlerini davet etti.

Abu Dhabi Global Market (ADGM) Finansal Hizmetler Düzenleyici Kurumu (FSRA), FRT ihraççılarının operasyonel kısıtlamalar ve gereksinimlere tabi olacağını bildirdi.

FSRA, rezerv varlıkların piyasa değerinin, her iş günü sonunda dolaşımdaki tüm FRT'lerin nominal değerine eşit veya daha fazla olması gerektiğini önerdi. FRT'lerin günlük olarak piyasa değeri üzerinden değerlendirilmesi gerektiği de ifade edildi.

Düzenleyici ayrıca, iki veya daha fazla FRT ihraççısının her FRT için ayrı rezerv varlık havuzları oluşturması ve her havuzu ayrı yönetmesini öneriyor. ADGM'nin düzenleyici önerisi şu şekilde belirtti:

“FSRA, ADGM'den FRT ihraç etmeyi planlayan potansiyel başvurulardan gelen ilgiyi karşılamaktadır ve bu Danışma Belgesi, bu kişilere, stablecoin endüstrisinde aktif diğer bireyler ve organizasyonlara ve ilgili profesyonel danışmanlarına özellikle ilgi çekici olmalıdır.”

FSRA, öneri üzerine yorumlar için son tarihi 3 Ekim 2024 olarak belirledi. Yorumlar alındıktan sonra, FSRA, önerilen düzenleyici çerçeve üzerinde değişiklik yapılması gerekip gerekmediğini değerlendirecek. ADGM'nin yönetim kurulu ve FSRA daha sonra düzenleyici çerçeveyi nihai haliyle yürürlüğe koyacak.

FSRA, diğer yargı bölgelerindeki tanımları dikkate alarak, bir FRT'yi, transfer ve depolamanın dağıtılmış defter teknolojisi kullanılarak elektronik olarak gerçekleştirildiği bir dijital varlık olarak tanımlamayı önerdi.

ADGM ayrıca, bir FRT'nin değerinin sabit bir fiat para birimine referans verilmesini ve sahibinin talep ettiğinde FRT'yi ihraççısından bu fiat para birimi karşılığında geri almasına izin verilmesini önerdi.

FRT'lerin ihraç edilmesini düzenleyen bir düzenleyici çerçevenin uygulanmasının yanı sıra, FSRA mevcut düzenlenmiş faaliyetler yelpazesini gözden geçirerek, FRT'ler kullanılarak yürütülebilecek ilgili değişiklikleri değerlendirmektedir.

Önerilen değişiklikler, token'ların hizmetler veya yatırımlar için kabulünü ve token'ların ödeme hizmetlerinin sunulmasında kullanımını dikkate alacaktır. Öneri, ayrı bir danışma belgesinde sunulacaktır.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yatırım dostu düzenlemeleri nedeniyle giderek daha fazla kripto dostu bir destinasyon olarak algılanmakta ve küresel bir kripto merkezi olma yolunda ilerleyebilir.

Mayıs ayında, kripto opsiyon ticaret platformu QCP Capital, ADGM'den düzenlenmiş dijital varlık faaliyetleri için ilk ilke onayını aldı. Bu, QCP'yi bölgedeki ilk Singapur merkezli kripto piyasa yapıcı ve aracısı yaptı.

Haziran ayında, BAE Merkez Bankası, dijital işlemleri artırmak, bölgenin dijital ekonomisini geliştirmek ve yeniliği teşvik etmek amacıyla yeni bir stablecoin lisanslama ve izleme sistemini onayladı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin