Giriş Yap
üye Ol

Loading...

ARK Invest’ten SEC’ye yeni Bitcoin ve Ether ETF başvurusu

ARK Invest, Ether vadeli ETF başvurusu yapan şirketlere katıldı. Cathie Wood'un liderlik ettiği şirket, İsviçre merkezli ETF sağlayıcısı 21Shares ile işbirliği yaparak hem Bitcoin hem de Ether vadeli ETF'leri için başvuruda bulundu.

Bu başvuruların sonucunda ortaya çıkan iki farklı fon bulunmaktadır: ARKZ ve ARKY. ARKZ fonu yalnızca Ethereum vadeli fiyatına yatırım yapmayı amaçlarken, ARKY fonu hem Ether hem de Bitcoin vadeli fiyatlarını takip edecektir. Her iki ETF de spot ürünlere doğrudan yatırım yapmayacak; bunun yerine CFTC'ye kayıtlı borsalardaki nakit temelli vadeli sözleşmelere yatırım yapacaklar.

ARKZ fonunun en az %25'i Ether vadeli ürünlerine yatırılacakken, geri kalan kısım ABD tahvillerine, para piyasası enstrümanlarına ve yeniden alım anlaşmalarına yönlendirilecektir. Öte yandan, ARKY fonunun %25'lik bölümü hem Ether hem de Bitcoin vadeli ürünlerine yatırılacak; diğer kısım ise nakit ve ABD devlet menkul kıymetlerine yönlendirilecektir.

Ether vadelilerine yeşil ışık geliyor mu?

Bilindiği üzere temmuz sonu ve ağustos başında içinde Bitwise, Proshares, Grayscale ve Valkyrie gibi şirketin olduğu birçok firma Ether vadeli ETF başvurusunda bulunmuştu. ABD medyasında çıkan haberler ise SEC’nin Ether vadeli ETF’lerine onay vermeye hazır olduğunu belirtiyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin