Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Asya’daki Aile Ofisleri Kripto Yatırımlarını Artırıyor

Dijital varlıklar, Asya'daki özel servet için alternatif bir yatırım sınıfı olarak ortaya çıktı; aile ofislerinin ve yüksek net değere sahip bireylerin %76'sı kripto paralara yatırım yaparken, bu oran 2022'de %58 idi.

Aspen Digital tarafından hazırlanan bir rapora göre, bu yılın ikinci yarısında anket yapılan aile ofislerinin %76'sının kripto varlıkları bulunuyor. DeFi, yapay zeka (AI) ve DePin, ilgi alanlarının başında geliyor.

Özel servet, kripto para birimlerine uzun vadeli bir olumlu bakış açısına sahip ve BTC'nin Aralık sonuna kadar beş haneli rakamlarda işlem görmesini bekliyor. Asya merkezli özel servet yöneticilerinin sayısı artarak kripto piyasasına girmeye başlıyor; bazıları ise bitcoin'in (BTC) yıl sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağını öngörüyor.

Aspen Digital'ın dijital varlık teknoloji platformu tarafından yayımlanan bir rapora göre, dijital varlıklar, Asya'daki özel servet için alternatif bir yatırım sınıfı olarak öne çıkıyor; aile ofislerinin %76'sı kripto paralara yatırım yaparken, %16'sı gelecekte yatırım yapmayı planlıyor.

Bu, 2022'de yapılan önceki çalışmadan önemli bir iyileşme; o dönemde %58'in dijital varlıklara maruziyeti bulunuyordu ve %34'ü yatırım yapmayı düşünüyordu. Çoğu katılımcı, yüksek getiri beklentisini birincil neden olarak gösterirken, artan sayıda katılımcı çeşitlendirme ve enflasyona karşı koruma çekiciliğini dijital varlıklara yatırım yapmanın temel motivasyonları arasında sıraladı.

Rapor, bu yılın ikinci yarısında gerçekleştirilen 80'den fazla aile ofisi ve yüksek net değere sahip bireylerin anketine dayanmaktadır. Katılımcıların çoğunun yönetim altındaki varlıkları (AUM) 10 milyon ile 500 milyon dolar arasında değişiyor; %20'si ise 500 milyon dolardan fazla AUM'a sahip. Rapor, SBI Digital Markets ve Hong Kong Aile Ofisleri Derneği'nden katkılar da içermektedir.

Merkeziyetsiz finans (DeFi), katılımcıların %67'sinin DeFi geliştirmelerine ilgi duymasıyla önemli bir ilgi alanı olmaya devam ediyor; bunu %61 ile yapay zeka ve merkeziyetsiz fiziksel altyapı ağı (DePin), %50 ile blockchain altyapısı ve %47 ile gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyonu takip ediyor.

Re7 Capital, "Her varlık sınıfının sonunda blok zincirine geçeceğini ve blok zinciri teknolojilerinin sunduğu rekabet avantajlarından yararlanarak DeFi için muazzam büyüme potansiyeli temsil edeceğini düşünüyoruz. Şu anda, yaklaşık 85 milyon kullanıcı finansal hizmetlerle zincir üzerinde etkileşimde bulunuyor ve bu sayının 2025 yılı sonuna kadar 200 milyonu aşmasını bekliyoruz" dedi.

Bir katılımcı, Ethereum'un rakibi Solana üzerinde memecoin ticaretinin kolaylığına dikkat çekerken, başka bir yönetici, likit yeniden staking tokenlarını (LRT) "çok karmaşık" buldu. Anket, kurumsal düzeyde dijital varlık saklama tercihini de vurguladı.

Özel servet sektörü uzun vadeli bir olumlu bakış açısına sahip; katılımcıların %31'i bitcoin'in 4. çeyreğin sonuna kadar en az 100.000 dolara yükselebileceğini öngörüyor. Katılımcılar, faiz indirimleri, ABD başkanlık seçim sonuçları ve kripto endüstrisindeki olumlu gelişmeleri ana olumlu yönlendirici faktörler olarak belirttiler.

Optimistliğe rağmen, çoğu özel servet yöneticisi portföylerinin %5'inden azını dijital varlıklara tahsis ediyor. Rapor, dijital varlıkların parçalı doğası, düzenleyici belirsizlik ve zayıf kullanıcı deneyimini yaygın benimseme için kritik engeller olarak gösterdi.

Bununla birlikte, katılımcıların %30'u gelecekte maruziyetlerini artırma konusunda umutlu ve birçok yüksek net değere sahip birey ile aile ofisi, 2024'te maruziyetlerini %5'ten %10'un üzerine çıkardı ve spot bazlı bitcoin ve ether ETF'lerinin piyasaya sürülmesinin ardından daha geniş kripto pazarına maruz kalmayı hedefliyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin