Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Binance, Kara Para Aklamayla Mücadelede Tayvan'a Destek Veriyor

Binance'ın Finansal Suçlara Uygunluk (FCC) departmanı, 200 milyon Yeni Tayvan Doları (yaklaşık 6,2 milyon ABD Doları) değerindeki bir dijital varlık dolandırıcılığını çözmek için Tayvan Adalet Bakanlığı Soruşturma Bürosu ve Taipei Bölge Savcılığı ile güçlerini birleştirdi.

Resmi açıklamaya göre, operasyon suçluların yasadışı gelirlerini kripto para birimi işlemleri yoluyla aklamalarına olanak sağladı. Dolandırıcılar, kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilmekten kaçınmak için sahte havale belgeleri, sahte kimlik bilgileri ve manipüle edilmiş müşteri iletişim kayıtları kullandı. Binance, söz konusu davayı netleştirmemekle birlikte, operasyonun medyada yer aldığını söyledi. Binance'a göre, operasyon yaklaşık 200 milyon Yeni Tayvan Doları (yaklaşık 6 milyon ABD Doları) değerinde fonu bireysel tüccarların transfer ediyormuş gibi göstermek için "sahte müşteri iletişim kayıtları, ve sahte kimlik doğrulama verileri" dahil olmak üzere belgeleri tahrif etti.

Binance ile yapılan ortak çalışmalar sayesinde, Taipei Bölge Savcılığı'ndan savcı Lo Wei-yuan, kara para aklama, dolandırıcılık ve organize suçlar gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan dokuz sanığın şüphelerinin tamamını bir araya getirdi.

Basın açıklamasında şunlar belirtildi:

"Binance, talebi aldıktan sonra, soruşturma memurları ve savcılarla işbirliği stratejisini tartışmak için sınır ötesi bir çevrimiçi toplantı düzenledi."

Binance, standart uyuma ek olarak önlemler ve çalışmalar uygulayarak, dünya çapında kolluk kuvvetleriyle aktif olarak işbirliği yapmaktadır. Bu, kolluk kuvvetlerinin ve savcıların finansal ve siber suçları tespit etmelerine ve kötü niyetli aktörlerin kovuşturulmasına yardımcı olmak için dünya çapında koordineli bir çaba olan kolluk kuvvetleri için endüstrinin ilk eğitim programını içerir.

Binance 2023 yılında, Tayvan'ın Finansal Denetleme Komisyonu (FSC) ve Kara Para Aklamayı Kontrol Yasası kapsamında kayıtlı olmak için başvuru yaptı. Yerel düzenleyici kurumlar, daha önce borsanın dijital varlık dolandırıcılığı soruşturmalarına yardımcı olma konusundaki işbirlikçi çabalarını takdir etti.

Ayrıca, Binance Mart ayında Tayvan'daki Keelung Bölge Savcılığı'ndan memurlar için sanal varlık kolluk kuvvetleri için bir eğitim çalıştayına ev sahipliği yaptı ve dijital varlıklarla ilgili suçlarla mücadele etmek için uzmanlığını paylaştı.

Bu arada, Tayvan düzenleyicileri 2024 yılı sonuna kadar kripto para düzenlemeleri getirmeyi planlıyor. FSC Başkanı Huang Tianzhu, kripto paraların yasadışı faaliyetlerde kullanılması konusunda endişe dile getirdi ve kripto borsaları üzerindeki denetimini artırmayı ve cezalar getirmeyi planlıyor.

Önerilen yasaya göre, yabancı kripto para platformları, yerel şubeler kurmaz ve Kara Para Aklama (AML) düzenlemelerine uymazsa cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Tayvan Adalet Bakanlığı yakın zamanda mevcut kara para aklama yasalarında değişiklikler önerdi. Bu değişiklikler uyumsuz firmalara iki yıla kadar hapis cezası ve 1,5 milyon ABD Dolarına kadar para cezası öngörebilir. Değişiklikler, dolandırıcılığa karşı baskıyı güçlendirmeyi ve kripto hizmet sağlayıcıları için kara para aklama önleme önlemlerini sıkı bir şekilde düzenlemeyi amaçlıyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin