Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Boğa Koşusuna mı Giriyor? Raoul Pal Bize Rehberlik Ediyor

Bitcoin yatırımcıları bir süredir zirveye ulaşmayı dört gözle bekliyor. Peki, Bitcoin ne zaman yükselecek? Bu sorunun cevabı tahminlerden ibaret olsa da, alanında uzman isimler piyasadaki gelişmeleri ve geçmiş döngüleri inceleyerek yatırımcılara yol göstermeye çalışıyor. Bu yazıda, Real Vision CEO'su Raoul Pal'ın Bitcoin'in hareketi ve yaklaşmakta olan halving ile ilgili görüşlerine yer vereceğiz. Pal, röportajında altcoin sezonunun da Bitcoin'in yükselişinde kritik bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Raoul Pal

Raoul Pal'a göre, Bitcoin'in büyük sıçramalardan önce bir süre yatay seyretmesi alışılmış bir durum. Altcoin Daily YouTube kanalına verdiği röportajda, Bitcoin'in katlanarak değer kazandığı dönemlerin altcoin sezonuyla çakıştığını belirtiyor. Pal, mevcut piyasa hareketlerinde ise erken sayılabilecek altcoin sezonu sinyalleri olduğunu ifade ediyor. Bu dönemde memecoin'lerin piyasaya yön verdiğini ancak bu trendin uzayabileceğini de ekliyor.

Aslında Pal'ın bahsettiği durum 2020 yılında da yaşandı. O dönemde birçok kişi Ethereum'un geleceğinden şüphe duyuyordu. Ancak yavaş bir başlangıçtan sonra Ethereum hızla toparlanarak diğer altcoin'leri de beraberinde yukarı çekti ve bildiğimiz altcoin sezonu yaşandı. Pal, şu anki piyasa ortamını da 2020'ye benzetiyor ve benzer bir altcoin sezonunun Bitcoin'in yükselişini tetikleyebileceğini düşünüyor.

Bitcoin'in yaklaşmakta olan halving'i de yatırımcıların yakından takip ettiği bir olay. Ancak Pal, halving günü piyasada olağanüstü bir hareket beklemiyor. Ona göre, yatırımcılar zaten Bitcoin arzının yarı yarıya azaltılacağının farkındalar. Bu da zamanla yeni Bitcoin arzının azalacağı ve mevcut Bitcoin'lerin daha değerli hale geleceği anlamına geliyor.

Pal, bunun ötesinde makroekonomik faktörlerin de Bitcoin lehine gelişebileceğini vurguluyor. Bu faktörler bir araya geldiğinde, her halving sonrası yaşanan Bitcoin fiyat artışlarının tekrarlanabileceğini öngörüyor.

Ancak Pal, Bitcoin halving'in tek başına fiyatı yukarı çekecek bir olay olmadığını, asıl önemli olanın piyasanın kripto yazına doğru sinyal vermesi olduğunu düşünüyor.. Bu dönemde Bitcoin fiyatı genellikle yükselişe geçerken, borç yenileme döngüsü ve ABD seçimleri gibi diğer sosyo-ekonomik ve sosyo-politik faktörlerle de aynı zamana denk gelebilir.

Pal, Bitcoin halving'inden kısa bir süre sonra gerçekleşen bu önemli olayların birleşerek piyasayı yukarı taşıyan momentumu oluşturduğunu ifade ediyor. Bitcoin'in ve diğer kripto paraların fiyatlarının arkasındaki itici güç de bu momentum oluyor.

Peki, yatırımcılar bu bilgiler ışığında nasıl hareket etmeli? Raoul Pal'ın görüşleri bize Bitcoin'in yükselişinin tek bir faktöre bağlı olmadığını ve birden fazla dinamiğin bir araya gelmesiyle gerçekleşebileceğini gösteriyor. Altcoin sezonunun seyri ve piyasanın genel eğilimi Bitcoin'in hareketlerini etkileyebilir. Ayrıca, yaklaşan halving olayının psikolojik olarak piyasayı olumlu etkilemesi olasılığı da bulunuyor. Ancak unutulmamalı ki, kripto para piyasası oldukça dinamik ve sürprizlere açık. Yatırımcıların kendi araştırmalarını yaparak ve piyasadaki tüm gelişmeleri takip ederek karar vermeleri gerekiyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin