Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Düşüşte, Shibarium Yükselişte, XRP Beklemede

Bitcoin halvinginin ardından 62.500$'ın altına gerilerken, analistler finansal kurumların yatırımı ve geçmiş eğilimlerden etkilenecek bir yükseliş öngörüyor. Shiba Inu'nun Shibarium'una gelecek güncellemeler arasında yeni bir kullanıcı arayüzü ve işlem süreçlerini optimize etmek için planlanan bir hard fork yer alıyor. Ripple'ın devam eden SEC davası ve potansiyel 100 milyon dolarlık anlaşma, XRP'nin fiyatını etkileyebilir. Dava Ripple lehine çözülürse bir yükseliş yaşanması ihtimali bulunuyor.

Bitcoin fiyatı, halvingten sonraki günlerde 67.000 doların üzerine çıktığı kısa bir yükselişe rağmen son dönemde düşüş yaşadı. Hafta sonu 63.000-64.000 dolar aralığında seyreden fiyat, şu anda 62.000 dolara geriledi (CoinGecko verilerine göre). Bu durum aşırı kaldıraç kullanan traderları etkiledi ve 100 milyon doların üzerinde likidasyonu tetikledi.

Yine de birçok analist, halving ve diğer faktörleri işaret ederek Bitcoin'in yakın gelecekte önemli bir yükselişe hazırlandığı konusunda iyimserliğini koruyor. Blockchain üzerinde yeni blokları doğrulayan madencilere dağıtılan ödülleri yarı yarıya azaltan bu olay, tarihsel olarak tüm kripto para piyasasının büyük bir geri dönüşünün habercisi olmuştur.

Popüler meme coin, geçtiğimiz hafta layer-2 çözümü Shibarium'daki önemli güncellemeleri açıklayarak gündeme geldi. Ekip, Coinbase Wallet, MetaMask ve Trust Wallet gibi kendi velayet cüzdanlarıyla uyumlu çalışmasına izin veren yeni bir kullanıcı arayüzü (UI) tanıttı.

Geliştiriciler ayrıca ağın 2 Mayıs'ta “yaklaşan bir hard fork” ile önemli bir güncellemeden geçeceğini duyurdu. Bu gelişme, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi, daha hızlı blok işlem süreleri uygulamayı ve geliştirici ve yenilikçi topluluğunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Ekip, “Ayrıca yüksek trafik zamanlarında işlem ücreti varyasyonlarını düzeltiyor ve herkes için maliyetleri daha öngörülebilir ve adil hale getiriyoruz. Bu, platformumuzun uygun fiyatlı ve erişilebilir kalmasını sağlar” diye ekledi.

Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davanın başlamasına rağmen, XRP'nin fiyatı kırmızıda işlem görmeye devam ediyor. Fiyat bir haftada %5, bir ayda ise %20 düştü.

Birçok kişi davanın sonucunu, XRP için bir yükselişi tetikleyebilecek (tabii ki Ripple kesin bir zafer kazanırsa) önemli bir faktör olarak görüyor. Şimdiye kadar şirket, üç kısmi mahkeme zaferi elde etti ve bazıları SEC'yi bu hukuki çekişmede zayıf taraf olarak görüyor. Davanın ne zaman resmi olarak kapanacağı belirsizliğini koruyor. Amerikalı avukat Jeremy Hogan yakın zamanda tarafların 100 milyon dolarlık bir anlaşma üzerinde el sıkışabileceğini öne sürdü.

Genel olarak, kripto para piyasası belirsizlik içinde. Yatırımcılar, yaklaşan Fed toplantısı ve jeopolitik gerilimler gibi çeşitli faktörlerin kriptoya etkisini gözlemliyor. Uzun vadede, birçok uzman kripto paranın önemli bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor. Ancak kısa vadede, piyasanın dalgalı olmaya devam etmesi muhtemel.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin