Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Fiyatı Seçim Sonrası Rekor Kırabilir

ABD’deki iki ana siyasi partiden hiçbiri, ülkenin hızla artan borç ve bütçe açığı sorununa yeterince eğilmedi ve bu durum, seçim sonrası Bitcoin’in lehine işleyecek gibi görünüyor.

ZX Squared Capital’in baş yatırım sorumlusu CK Zheng’e göre, Bitcoin fiyatı, kazanan aday kim olursa olsun, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinden olumlu etkilenebilir.

Zheng, “Her iki partinin de sürekli artan ABD borçlarını ve bütçe açıklarını bu seçimde uygun bir şekilde ele almaması, özellikle seçim sonrası dönemde Bitcoin için çok olumlu olacak,” diyerek, bu durumun kripto piyasalarında yükselişe neden olabileceğini savunuyor.

Zheng ayrıca, Nisan 2024’te gerçekleşecek Bitcoin yarılanmasının da dördüncü çeyrekte Bitcoin fiyatını artıracağını öngörüyor. Yarılanma, madencilerin ödüllerinin yarıya düşmesi anlamına gelir ve bu durum Bitcoin arzını sınırladığı için genellikle talepte ve fiyatlarda bir artışa yol açar.

Tarihsel verilere göre, Bitcoin’in fiyatı yarılanma dönemlerinde genellikle büyük sıçramalar kaydetmiştir. Örneğin, 2020’deki son yarılanmanın ardından Bitcoin dördüncü çeyrekte %168’lik bir artış yaşamıştı. O yıl aynı zamanda ABD’de başkanlık seçimi olmuş ve kripto para piyasaları büyük bir ivme kazanmıştı.

Zheng, benzer bir senaryonun 2024’te de gerçekleşeceğini düşünüyor ve dördüncü çeyrek veya hemen sonrasında Bitcoin’in yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini belirtiyor.

Kripto para piyasalarında bu gibi dönemlerdeki ilginin artması genellikle medya ilgisini de beraberinde getiriyor. Web3 PR firması YAP’ın CEO’su ve kurucusu Samantha Yap, bu tip rallilerin fiyat artışlarından çok, perakende yatırımcıların kripto para piyasalarına gösterdiği ilgiyle önemli hale geldiğini belirtiyor.

Yap, “Bitcoin rallileri sırasında medyanın ilgisi genellikle perakende ilgisini takip eder ve bu, bir medya çılgınlığını başlatır,” diyerek asıl önemli olanın kripto para ve Web3 ekosisteminde kullanılabilir ve erişilebilir uygulamaların hazır olması gerektiğini vurguluyor. Bu sayede, yeni kullanıcılar bu teknolojilere daha kolay adapte olabilirler.

Zheng, Bitcoin’in yanı sıra ABD Merkez Bankası’nın (Federal Rezerv) faiz politikasının da önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Federal Rezerv’in, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarında yapacağı agresif bir indirim, Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için olumlu bir etki yaratabilir.

Özellikle ABD ekonomisi, enflasyonu dizginleyip bir resesyon yaşamadan "yumuşak iniş" yapabilirse, Zheng Bitcoin’in fiyatının NASDAQ endeksi ile yüksek bir korelasyon göstereceğini öngörüyor. Zheng’e göre, “Piyasaya likidite yavaş yavaş geri dönüyor ve bu durum önümüzdeki aylarda daha güçlü fiyat hareketlerine yol açabilir.”

Bitcoin’in makroekonomik koşullara karşı bir güvence olarak görülmesi de piyasaların dikkatini çekiyor. Kripto paranın “dijital altın” anlatısı, özellikle geleneksel piyasaların dalgalı olduğu dönemlerde daha fazla kurumsal sermayenin Bitcoin’e yönelmesine neden olabilir.

Zero-knowledge proof teknolojisi üzerine çalışan Cysic’in kurucularından Leo Fan, bu durumu destekleyerek, Bitcoin’in fiyat hareketlerinin önümüzdeki dönemde daha güçlü olabileceğini ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinin artacağını belirtiyor.

Son verilere göre, Bitcoin şu anda 64,400$ seviyesinde işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde %2 düşüş kaydetmiş durumda. Ancak bu düşüşün, genel yükseliş trendi içerisinde geçici olduğu düşünülüyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin