Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Hashrate’indeki Artış Fiyat Beklentilerini Yükseltiyor

Bitcoin madenciliği hashrate'inin, Bitcoin rallilerinin önde gelen bir göstergesi olarak iyileştiğini belirten bir gözlemci, bu iyimser görünümü açıkladı.

Analistler, bu hafta başında kazançları sınırlayan kritik direnç seviyesine yapılan toparlanmanın ardından Bitcoin'in (BTC) fiyat beklentileri konusunda giderek daha iyimser hale geliyorlar.

63,500 dolara yakın 50 günlük basit hareketli ortalama desteğini test ettikten sonra, lider kripto para birimi keskin bir şekilde sıçrayarak 67,000 doları aşmayı başardı ve Mart ve Nisan aylarındaki zirveleri bağlayan trend çizgisi tarafından tanımlanan direnç çizgisine yaklaşıyor.

Söz konusu aşağı yönlü trend çizgisi Pazartesi günü ve Mayıs ayında odaklandığında boğalar için geçilmesi zor bir seviye haline geldi.

Analistlerin ruh haline göre bu durum yakında gerçekleşebilir. Bir tetikleyici, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan ABD'nin çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi olabilir. Bu veri, UTC saatiyle 12:30'da (ET saatiyle 08:30) açıklanacak. Bir diğer tetikleyici ise Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın Nashville'deki Bitcoin konferansında yapacağı konuşma olabilir.

Dijital varlık analisti ve danışmanlık firması BRN'den analist Valentin Fournier, bir e-postada, "Gelecek PCE verileri yüksek faiz oranları için son darbe olabilir ve yakın zamanda faiz indirimi açıklamalarına yol açabilirken, Trump'ın Bitcoin konferansındaki konuşması, BTC için ulusal stratejik rezerv açıklaması duyumları gerçek olursa daha güçlü bir ralliyi başlatabilir," dedi.

Bu faktörler, Bitcoin'i yeni zirvelere taşıyabilir, diye ekledi Fournier.

FactSet'e göre, PCE verisinin Haziran ayında %0.1'lik bir artış göstermesi bekleniyor. Mayıs ayında hemen hemen değişiklik yaşanmazken, önceki üç ayda %0.3'lük artışlar yaşandı. Yıllıklandırılmış rakamın Haziran ayında %2.4 olarak gerçekleşmesi bekleniyor ve bu, 2021'den bu yana en küçük artış olacak.

Fed'in %2 hedefindeki devam eden ilerleme, merkez bankasının faiz oranlarını indirme ihtimalini güçlendiriyor. Perşembe günkü ABD GDP verileriyle öne çıkan dirençli ekonomik büyüme bağlamında yenilenen likidite rahatlaması, kripto paralar da dahil olmak üzere riskli varlıklar için teklifler oluşturabilir.

Kripto yatırımcıları, aynı zamanda Trump'ın Cumartesi günü yapacağı konuşmayı da dört gözle bekliyor. Tüm hafta boyunca, finansal sistemde BTC için daha büyük bir rol açıklaması yapabileceği yönünde spekülasyonlar dolaşıyor.

Kripto hizmet sağlayıcısı Matrixport'a göre, madencilik hashrate'i gibi diğer faktörler ve artan stabilcoin arzı da iyimser sinyaller veriyor.

Matrixport, Cuma günü müşterilere gönderdiği notta, "Bitcoin madenciliği hashrate'i, Bitcoin rallilerinin önde gelen bir göstergesi olarak iyileşti. Envanter azaltımı yerine, Bitcoin envanterleri artmaya devam ediyor. Envanter birikimi, bazı madencilerin kârsız makineleri kapatmasına rağmen gelecekteki fiyat artışlarına olan güveni öne sürüyor," dedi.

Matrixport ayrıca, stabilcoin sektörünün piyasa değerindeki son artışın, fiat para birimlerinden kripto sektöre fon kaydırıldığını gösterdiğini belirtti. "Tarihsel olarak, bu tür artışlar iyimserdir ve geleneksel finansal piyasaları kripto sektörüne kaydırma sinyali verir," dedi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin