Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Madenciliğine Yeni Giriş: Senatör Ted Cruz Bitcoin Madencisi Oldu!

Avrupa Birliği kolluk kuvvetleri fidye yazılımı saldırılarını sekteye uğratmak için önemli bir operasyona imza attı. Europol tarafından düzenlenen ve "Operasyon Endgame" olarak adlandırılan operasyonda, fidye yazılımı saldırganlarının zararlı kodlarını sisteme enjekte etmelerine yardımcı olan bir hacker çetesi çökertildi. Operasyon kapsamında 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonda dört kişi tutuklandı ve hackerlar ile kötü amaçlı yazılım geliştiricileriyle bağlantılı 100'den fazla sunucu ele geçirildi. Europol, bu operasyonun "botnetlere karşı yapılan en büyük operasyon" olduğunu duyurdu.

Botnetler, fidye yazılımı saldırıları da dahil olmak üzere siber suçlarda sıklıkla kullanılan bir yöntem. Birbirine bağlı bilgisayarlardan oluşan bu ağlar, saldırganların kontrolü altına girdiğinde büyük bir siber tehdit haline geliyor. Europol'ün operasyonu sayesinde ele geçirilen botnetlerin ise IcedID, SystemBC, Pikabot, Smokeloader, Bumblebee ve Trickbot olduğu açıklandı. "Dropper" olarak bilinen bu programlar, e-posta yoluyla phishing bağlantıları gibi yöntemlerle bilgisayarlara sızarak arka planda çalışmaya başlıyor. Ardından saldırganlar bu programlar aracılığıyla zararlı kodları sisteme enjekte ederek fidye yazılımı saldırıları gibi siber suçları gerçekleştirebiliyor.

Siber suçlarla mücadelede önemli bir gelişme kaydeden Europol operasyonuna ise Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, Ukrayna, Portekiz, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nden kolluk kuvvetleri katıldı.

ABD'li siyasetçiler kripto para dünyasına olan ilgilerini giderek artırıyor. Bu isimlerden biri de Teksaslı Senatör Ted Cruz. Cruz, 31 Mayıs'ta yaptığı bir Twitter paylaşımında Bitcoin madenciliğine atıldığını duyurdu. Paylaşımda üç adet Bitcoin madencilik cihazının fotoğraflarını paylaşan Cruz, Bitcoin madenciliği yapmak için bu cihazları satın aldığını belirtti. Bitcoin'a olan uzun süredir devam eden desteğiyle bilinen Cruz, Teksas'ın kripto para madenciliği için bir cazibe merkezi haline gelmesini savunuyor. Hatta Ocak 2023'te ABD Kongre Binası'nda sadece kripto para ile ödeme seçeneği sunan otomat ve yiyecek hizmeti yüklenicilerine izin verilmesini öneren bir çözüm sunmuştu.

El Salvador, kripto paraları günlük hayata entegre etme konusundaki adımlarına devam ediyor. Ancak ülkede ilginç bir gelişme yaşandı. El Salvador Uluslararası Havalimanı yakınında bir Hampton by Hilton inşa etmeyi hedefleyen otel geliştiricisi, tokenizasyon yoluyla fon toplama girişiminde başarısız oldu. Protos tarafından gündeme getirilen habere göre, Inversiones Laguardia S.A. de C.V. (HILSV) adlı otel geliştiricisi belirlediği 6,25 milyon dolarlık hedef bütçeyi karşılamakta zorlandı. 30 günlük fon toplama süresinin yarısı dolmasına rağmen şu ana kadar sadece 342.000 dolar toplanabildi.

Bitfinex Securities El Salvador üzerinden gerçekleştirilen fon toplama kampanyasında yatırımcıların bir havuz, restoran ve spor salonu bulunan 80 odalı bir otel inşaatı için fon sağlaması bekleniyordu. Beş yıllık bir borç güvenliği aracı üzerinden gerçekleştirilen kampanyada yatırımcıların yıllık yüzde 10 getiri elde edeceği iddia ediliyor. Minimum yatırım tutarı 1.000 dolar olarak belirlenirken, 1 milyon dolarlık yatırım yapanlara ise tüm yıl boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin