Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Perakende Talebindeki Düşüş Fiyat Artışının Habercisi Mi?

Bitcoin perakende talebindeki ortalama aylık değişim, son bir ayda azaldı. Bir analiste göre bu durum, daha önce 2024'ün başlarında görülen bir fiyat artışının öncüsü olabileceğini belirtiyor. Ortalama Bitcoin talebi, perakende yatırımcılar arasında beş aylık en düşük seviyeye gerileyerek, en son Ocak ayında görülen seviyelere düştü - bu da sonraki iki ayda %75'lik bir artışla sonuçlandı.

CryptoQuant yazarı Axel Adler tarafından 10 Haziran'da X ile paylaşılan verilere göre, 10.000 ABD Dolarına kadar transfer hacmi olan perakende yatırımcılar arasında Bitcoin talebindeki ortalama aylık değişim, son 30 günde negatif %17'ye düştü. Adler, Ocak ayında benzer bir önceki düşüşün "%18'e" kadar gerilediğini ve Bitcoin'in 40.000 dolardan 70.000 dolara yükseldiğini ekledi - bu, ABD'de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onaylanmasının ardından gerçekleşti ve Bitcoin'i Mart ortasındaki 73.679 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı.

Adler, "Bu grubun ayrıca herhangi bir piyasa değişikliğine hızlı tepki verdiğini de fark ettim" dedi.

Mayıs ayında Adler, aynı ölçümü kullanarak talebin 24 Mayıs'tan önceki 17 günde %31 düştüğünü ve negatif %14,50'ye gerilediğini gösterdi. Muhtemelen ilk spot Ether ETF'lerinin onaylanması nedeniyle GameStop ve Ether'e olan ilginin arttığına işaret etti.

Analistler daha önce, Bitcoin talebindeki değişimin enflasyonu takip eden ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklandığını öne sürdüler.

TÜFE düştüğünde, Bitcoin gibi riskli olarak algılanan varlıklar, yatırımcılar için daha cazip hale gelebilir, çünkü geleneksel tasarruflar ve vadeli mevduatlar faiz oranları düştükçe daha az kazançlı getiriler sunar.

10x Research baş araştırmacısı Markus Thielen, Mayıs ayında Cointelegraph'a verdiği demeçte, Bitcoin'in yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması için TÜFE'nin 12 Haziran'da - ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu verileri açıkladığı tarihte - %3,3'e düşmesi gerektiğini söyledi.

Bitcoin, 11 Haziran'da Kasım 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 ABD Dolarının altına düştü - bu seviye yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yayınlandığı sırada, Bitcoin CoinMarketCap'e göre son 24 saat içinde %3,19 düşüşle 67.350 dolardan işlem görüyor. Ani düşüş, geçen gün 52,87 milyon dolarlık Bitcoin uzun pozisyonunu sildi. Açık Pozisyon, CoinGlass verilerine göre yakından izlenen 35 milyar dolarlık işaretin üzerinde kaldı.

Yatırımcılar, Bitcoin'in 8 Haziran'da 70.000 doların altına düştükten sonra hızla 70.000 doların üzerine çıkmasını umsalar da, henüz bunu başaramadı.

12 Haziran'da açıklanması beklenen TÜFE sonuçlarına rağmen, vadeli işlem yapanlar, Bitcoin'in yakın vadede toparlanmasını öngörmüyor gibi görünüyor, eğer toparlanırsa 2,14 milyar dolarlık kısa pozisyon tehlikede.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin