Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Temmuz Ayında Yükselişe Geçebilir mi? Uzmanlar Ne Diyor?

Bitcoin yatırımcıları için umut ışığı göründü. Bitcoin (BTC) aylarca süren düşüş ve yatay seyrin ardından, mevsimsellik faktörleri sayesinde önümüzdeki haftalarda yukarı yönlü bir hareket görebilir.

Nisan ayından bu yana Bitcoin, çeşitli olumsuz faktörlerin baskısı altında kaldı. Milyar dolarlık satışlar, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen satış baskısı, borsa yatırım fonlarından (ETF) çıkan varlıklar ve perakende yatırımcılar arasındaki zirve yapan olumsuz duygular, Bitcoin'in fiyatını 59.000 dolar ile 74.000 dolar arasında sıkıştırdı. Ancak, tarihsel olarak Bitcoin için yükseliş eğilimi gösteren Temmuz ayı yaklaşıyor ve bu durum yakında değişebilir.

Temmuz ayının ilk günü, ABD'de listelenen ETF'lere neredeyse 130 milyon dolarlık net giriş kaydedildi. Bu miktar, Haziran ayı boyunca yaşanan 900 milyon dolarlık çıkışın ardından kaydedilen en yüksek giriş miktarı oldu. Bu durum, yatırımcıların Bitcoin'e olan ilgisinin yeniden alevlendiğini gösterebilir.

Singapur merkezli yatırım şirketi QCP Capital, Pazartesi günü Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Bitcoin'in Temmuz ayında ortalama %9,6 getiri sağladığını ve özellikle negatif bir Haziran ayından (-%9,85) sonra güçlü bir şekilde toparlandığını" belirtti.

QCP açıklamasında ayrıca, "Opsiyon masamız ayrıca, muhtemelen ay sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Ethereum (ETH) spot ETF lansmanı beklentisiyle, geçen Cuma günü yükseliş pozisyonuna yönelik hareketlilik gördü. Birçok işaret, Temmuz ayının yükseliş eğiliminde olacağına işaret ediyor." ifadelerine yer verdi.

Veriler, son on yılda Bitcoin'in Temmuz ayında ortalama %11'in üzerinde değer kazandığını ve 10 aydan 7'sinde pozitif getiri sağladığını gösteriyor. Bu istatistikler, Bitcoin'in tarihsel olarak Temmuz ayında daha iyi performans gösterdiğini destekliyor.

Kripto para fonu Matrixport'un 2023 tarihli raporunda ise 2019'dan 2022'ye Temmuz ayı getirilerinin sırasıyla %27, %20 ve %24 civarında olduğu belirtildi. Bu oranlar, Bitcoin'in potansiyel olarak Temmuz ayında anlamlı bir yükseliş yaşayabileceğini düşündürüyor.

Mevsimsellik, kripto paralar da dahil olmak üzere yatırım araçlarının her takvim yılında tekrar eden düzenli ve öngörülebilir değişiklikler gösterme eğilimidir. Rastgele gibi görünse de, mevsimselliğin arkasında mantıklı açıklamalar vardır.

Örneğin, Nisan ve Mayıs aylarında vergi dönemi nedeniyle yatırımcıların kâr elde etmek için satış yapması fiyatları aşağı çekebilirken, Aralık ayında genellikle görülen ve "Noel Baba rallisi" olarak adlandırılan yükseliş eğilimi ise yıl sonu kutlamaları ve artan hediye alışverişi nedeniyle yatırımcılardaki talebi arttırabilir.

Elbette mevsimsellik mutlak bir kural değildir ve piyasayı etkileyen birçok başka faktör de vardır. Ancak Bitcoin'in tarihsel performansı ve Temmuz ayının yükseliş eğilimine dair istatistikler, yatırımcılar için umut verici bir tablo çiziyor.

Önümüzdeki haftalarda Bitcoin'in fiyat hareketlerini yakından takip etmek ve yatırım kararlarını bu bilgilere ve kendi araştırmalarına dayandırmak önemlidir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin