Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Bitcoin Yatırımcıları İçin Yeni Kazanç Stratejisi: Kapalı Strangle

Bitcoin (BTC) yatırımcıları halihazırda sahip oldukları coinlerden kazanç elde etmenin ötesinde ekstra gelir elde etmek istiyorlarsa, "kapalı strangle" opsiyon stratejisini değerlendirmeleri faydalı olabilir. Pazardaki trendleri tahmin etme konusunda başarılı bir geçmişe sahip olan araştırma şirketi 10X, Pazartesi günü yatırımcıları bu stratejiyi kullanmaya çağırdı.

Kapalı strangle stratejisi, yatırımcının elindeki Bitcoin'leri spot piyasada tutarken aynı zamanda piyasa değerinin üzerinde bir fiyata (strike fiyatı olarak bilinir) vade dışı (OTM) bir çağrı opsiyonu satmasını ve yine piyasa değerinin altında bir fiyata vade dışı bir put opsiyonu satmasını içerir. Burada karmaşık gelebilir ancak mantığı aslında basittir. Çağrı opsiyonunu satarak siz aslında karşı tarafa Bitcoin fiyatının belirli bir seviyenin üzerine çıkması durumunda ona Bitcoin satma sözü vermiş oluyorsunuz. Buna karşılık ise opsiyon primi adı verilen bir ücret alıyorsunuz. Put opsiyonunu satarak ise Bitcoin fiyatının belirli bir seviyenin altına düşmesi durumunda karşı tarafa istediği fiyattan Bitcoin satma sözü vermiş oluyorsunuz. Yine bunun karşılığında da bir opsiyon primi kazanıyorsunuz.

Peki bu stratejinin yatırımcıya faydası nedir? Öncelikle opsiyon primi kazancı var. Çağrı opsiyonunu sattığınızda ekstra getiri olarak %11 gibi bir kazanç elde edebilirsiniz. Put opsiyonunu satarak da %6 civarında bir getiri elde edebilirsiniz. Bu sayede Bitcoin fiyatı yatay seyretse bile opsiyon primlerinden kazanç sağlamış olursunuz.

10X'in önerdiği stratejide ise Bitcoin'in mevcut piyasa fiyatının %50 üzerinde 100.000 dolarlık bir çağrı opsiyonu ve 50.000 dolarlık bir put opsiyonu satılması ve Aralık 2024 vadesine kadar Bitcoin'lerin elden çıkarılmadan tutulması öneriliyor. 10X Research kurucusu Markus Thielen bu stratejiyi şöyle açıklıyor: "Bizim önerdiğimiz en iyi strateji Bitcoin spot alımı yapmak, 100.000 dolarlık strike fiyatlı bir çağrı opsiyonu satmak ve 50.000 dolarlık strike fiyatlı bir put opsiyonu satmak. Bu sayede Aralık ayında Bitcoin fiyatı nerede olursa olsun biz kazançlı çıkabiliriz. Ya Bitcoin fiyatı yükselir ve biz opsiyon primlerinden kazanırız ya da fiyat düşer ve biz put opsiyonunu kullanarak 50.000 dolardan Bitcoin satışı gerçekleştiririz."

Bu strateji özellikle piyasa görünümü iyimser olduğu ancak yükseliş eğiliminin yavaş bir seyir izlemesi beklenen durumlarda tercih edilir. Böyle durumlarda opsiyon fiyatları vadeye yaklaştıkça değer kaybeder ve opsiyon satanlar kazançlı çıkar. Ancak tabii ki bu stratejinin de riskleri var. Önemli olan nokta Bitcoin fiyatının put opsiyonunu sattığınız fiyatın altına düşmesi ihtimalidir. Bu durumda hem elinizdeki Bitcoin değer kaybeder hem de put opsiyonunu kullanan kişiye 50.000 dolardan Bitcoin satmak zorunda kalabilirsiniz. Fidelity isimli yatırım firmasının açıklamasında da belirtildiği gibi bu durumda kayıplarınız sadece kapalı çağrı pozisyonunda yaşayacağınız kayıpların iki katı olacaktır.

Özetlemek gerekirse 10X'in önerdiği kapalı strangle stratejisi, Bitcoin'in boğa piyasasının yavaş bir şekilde devam edeceğine ve düzeltmeler olsa bile fiyatın 50.000 doların altına inmeyeceğine inanan yatırımcılar için uygun. Ancak bu stratejiyi uygularken piyasa risklerini göz önünde bulundurmak ve yüksek bir risk toleransına sahip olmak gerekir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin