Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Celsius, Tether'dan 57,428 Bitcoin Talep Etti

Celsius, bir ABD mahkemesinden Tether'ın toplam 57,428.64 Bitcoin'i bırakmasını talep etti.

USDT'nin arkasındaki şirket olan Tether, iflas eden kripto para kredi vereni Celsius tarafından açılan "şantaj" davasına karşı kendini savunacağını söyledi.

Celsius, Cuma günü ABD'nin Güney New York Bölgesi İflas Mahkemesi'ne, Tether'dan toplam 57,428.64 Bitcoin (BTC) bırakmasını ya da "tüm Bitcoin'lerin mevcut değerini," bugünkü fiyatla yaklaşık 3.3 milyar dolar ödüllendirmesini talep etti.

Tether, web sitesinde yaptığı açıklamada, "Bu dava inanılmaz bir şekilde, Celsius’un talimatıyla ve Celsius’un onayıyla Haziran 2022 fiyatlarında likide edilen BTC'lerin yaklaşık 2.4 milyar dolar değerinde geri dönmesini talep ediyor," dedi. Tether, 2.4 milyar dolarlık rakamın nasıl hesaplandığını açıklamadı.

Dava, Celsius ve Tether arasında yapılan bir kredi anlaşmasını kapsıyor; bu anlaşma Celsius’a belirli kritik işlevlerini yürütmek için stablecoin ödünç almasına izin vermişti.

Dilekçede, Celsius'un iflas başvurusu yapmadan önceki "doksan günlük dönemde" piyasa çökünce, Tether'ın yaklaşan iflastan kendini korumak için Bitcoin'i "öncelikli ve sahtekar bir şekilde" transfer ettiği iddia ediliyor.

Dilekçede, "Tether'ın, yaklaşan iflas sürecinde pozisyonunu iyileştirmek için birkaç kez yeni, ek teminat talep ettiği ve aldığı belirtiliyor."

Tether CEO'su Paolo Ardoino, X üzerindeki bir paylaşımda, "Bu temelsiz dava, Celsius’un pozisyonunu karşılamak için satılan Bitcoin'lerin geri verilmesini talep ediyor," dedi.

Ardoino, "Dava dilekçesinde birçok kusur bulunuyor ve sözleşmemizin ve hareketlerimizin sağlamlığından çok eminiz . Bu dava sonuna kadar savunulacak. Tüm sektör adına örnek bir tutum sergilemek önemli, utanmaz para hırsları işe yaramayacak," şeklinde konuştu.

Celsius, Haziran 2022'de Tether'ın "Celsius'un Bitcoin'lerini ortalama 20,656.88 dolar fiyatla kullanarak borçlarını kapattığını—bu fiyatın 13 Haziran'daki Bitcoin'in kapanış fiyatı olan 22,487.39 dolardan önemli ölçüde düşük olduğunu" savundu.

Dilekçede, "Bu öncelikli ve sahtekar Bitcoin transferlerinin önlenmesi gerektiği ve Bitcoin'in veya değerinin Celsius'un varlıkları için geri alınması gerektiği" belirtildi. Ayrıca, sözleşme ihlalleri için 100 milyon dolar tazminat talep ediliyor.

Tether, piyasa çöküşü sırasında anlaşmanın "Celsius'un BTC'lerini likidasyondan kaçınmak için ek teminat sağlamasını" gerektirdiğini ve "Celsius ek BTC sağlamayı tercih etmediğinde, Tether'ın elindeki BTC teminatını likide etmesini talep ettiğini" açıkladı.

Tether, ayrıca, 30 Haziran itibariyle Tether Grubu'nun konsolide öz sermayesinin neredeyse 12 milyar dolar olduğunu ve "bu temelsiz davanın herhangi bir şekilde başarılı olması durumunda bile, Tether token sahiplerinin etkilenmeyeceğini" belirtti. Celsius'un iflası, Kasım ayında bir yeniden yapılanma planının onaylanmasının ardından resmi olarak kapandı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin