Giriş Yap
üye Ol

Loading...

CorgiAI: Twitter'da Onay Listesi ve Çekilişlerle Fark Yarattı

Kripto para piyasası, ciddiyetle ele alınması gereken projeler kadar, eğlenceli ve zaman zaman şaşırtıcı unsurlara da sahiptir. Meme coin'ler, bu piyasanın eğlenceli yüzünü temsil eden, genellikle internet şakaları veya popüler kültür referanslarına dayanan kripto paralardır. Bu meme coin'lerin çoğu kısa ömürlüdür ve spekülatif ticaret aktiviteleri ile anılır. Ancak son zamanlarda, beklenmedik bir şekilde yükselişe geçen bir meme coin, kripto para piyasasının dikkatlerini üzerine çekti: CorgiAI.

Relatif olarak bilinmeyen bir coin olan CorgiAI, kısa sürede piyasa değerine göre sekizinci en büyük meme coin haline geldi. CoinGecko verilerine göre, CorgiAI son 24 saatte %60 ve son bir haftada %102'lik inanılmaz bir artış yaşadı. Bu yükselişle birlikte CorgiAI, Pepecoin, Memecoin ve hatta TRUMP gibi daha çok bilinen meme coin'leri geride bıraktı. CronoScan verileri, CorgiAI'nin piyasa değerinin şu anda 800 milyon doları aştığını ve Book of Meme'i de geçmeye çok yakın olduğunu gösteriyor.

Ancak bu etkileyici rakamlara rağmen, CorgiAI ile ilgili bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. CoinMarketCap'te yer alan bilgilere göre, CorgiAI'nin piyasa değeri henüz doğrulanmadı. Meme coin'lerin doğası gereği yüksek volatilitenin (fiyat dalgalanması) hakim olduğu bir ortamda, bu durum yatırımcıların ekstra özen göstermesi gerektiğinin altını çiziyor. Aslında CorgiAI'nin bir yıllık geçmişine baktığımızda, token fiyatının benzer şekilde önemli dalgalanmalar yaşadığını üç kez görmüş oluyoruz.

Bunun yanı sıra, CorgiAI'nin akıllı sözleşmesinde "mint" (basım) fonksiyonu bulunduğu belirtiliyor. Bu fonksiyon, daha fazla token oluşturulma potansiyelini barındırıyor. Bu durum, arz ve talep dengesini etkileyerek token fiyatını olumsuz yönde etkileyebilir. Dolayısıyla yatırımcıların CorgiAI'ye yatırım yapmadan önce bu gibi teknik detayları araştırmaları ve temkinli davranmaları faydalı olacaktır.

CorgiAI'yi diğer meme coin'lerden ayıran en önemli özellik ise topluluk odaklı yapısı ve yapay zeka (AI) teknolojisini kullanma hedefidir. CorgiAI, Cronos ağında faaliyet gösteren bir meme coin'dir. Projenin amacı, yapay zeka kullanarak çeşitli araçlar geliştirmektir. Bu alandaki en son çalışmaları ise, NFT metin-görsel yapay zeka oluşturucu olan "Corgi Cre8r" projesidir. CorgiAI ekibi, yapay zeka teknolojisini gelecekte de projelerine entegre etmeyi planlamaktadır.

CorgiAI'nin yükselişinin arkasında yatan bir diğer önemli faktör ise Cronos zincirinin yürüttüğü kampanya olabilir. Cronos ağı, Ethereum ve Cosmos ile birlikte çalışabilen bir katman-1 blok zinciridir. Crypto.com ve Cronos Labs ortaklığıyla oluşturulan bu zincirin yerel token'ı CRO'dur. CoinGecko verilerine göre, CRO token'ının şu anda 3,4 milyon dolarlık piyasa değeri bulunmaktadır.

Cronos zinciri, meme coin'ler açısından nispeten sessiz bir geçmişe sahipti. Ancak bu durumu değiştirmek isteyen Cronos ekibi, kendi meme coin'lerini tanıtmak için bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya katılan kullanıcılar, token ödülleri ve özel bir NFT kazanma fırsatı elde ettiler. "Cronos Spring Odyssey: Memecoin Trails" isimli kampanya katılımcılardan, belirli token'ların Twitter hesaplarını takip etmelerini, gönderileri beğenmeleri ve retweetlemelerinin yanı sıra 5 dolar değerinde CorgiAI satın alıp elinde tutmalarını istedi. CoinGecko verilerine göre, bu kampanya başladıktan bu yana CorgiAI fiyatı %97 yükseldi. Bu artış sonucunda CorgiAI, Cronos ağında USDC, Wrapped Bitcoin, Maker stablecoin DAI ve ağın yerel CRO'sunun arkasında beşinci en büyük token konumuna ulaştı. Kampanyaya dahil olan diğer 10 token arasında en önemli kazancı CorgiAI elde ettiyse de, diğer token'larda da yükselişler yaşandı. "Bıçaklı Karga" isimli token, son 24 saatte %14,3 artışla 55.000 dolarlık piyasa değerine ulaşarak bu yükselişlerden faydalanan token'lardan biri oldu.

CorgiAI'nin Twitter'da yürüttüğü onay listesi kampanyaları ve çekilişler de token fiyatının yükselişine katkıda bulunmuş olabilir. GALXE Quest platformu aracılığıyla düzenlenen bu kampanyalar, Cronos Spring Odyssey kampanyasına benzer şartlara sahipti. Twitter etkileşimleri, token satın alma ve elde tutma gibi unsurlar, CorgiAI kampanyalarına katılımcılara çekilişlere katılım hakkı sağladı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin