Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Ethereum Fiyat Düşüşünde Spot ETF Beklentisi ve Profesyonel Yatırımcıların Karamsarlığı

Ethereum fiyatı, 9-14 Nisan tarihleri arasında %21 düşerek 50 günün en düşük seviyesine geriledi. Bazı kayıplarını telafi etmesine rağmen, Ethereum, 14 Nisan'da 3.200 dolarlık direnci aşma girişiminin başarısız olmasının ardından hala güçsüzlük belirtileri gösteriyor. Yatırımcılar artık 3.000 dolarlık desteğin daha uzun süre dayanıp dayanmayacağından emin değil.

VanEck yatırım firmasının CEO'su Jan van Eck, Mayıs ayında spot Ethereum ETF'lerinin onay alacağından şüphe duyduğunu ifade etti. BlackRock, Fidelity, ARK 21Shares ve VanEck gibi önemli firmaların başvuruları da dahil olmak üzere, bekleyen yedi başvuru listesinde SEC'nin uzun süredir faaliyet göstermediğine işaret etti.

Bloomberg ETF analisti kıdemli Eric Balchunas, düzenleyiciden "kritik geri bildirimin" olmamasının, hatta yüz yüze görüşmelerde bile onaylanma oranının düşük, muhtemelen %35 civarında olduğunu gösterdiğini belirtti. Bir diğer Bloomberg ETF analisti James Seyffart, "Biz bunun geleceğini bildiğimiz halde SEC'nin aylarca kesinlikle hiçbir şey yapmamasının bir nedeni yok" dedi.

Ethereum'un son düşüşünü sadece spot Ethereum ETF onayının düşük beklentilerine bağlamak basitleştirmek olur. Zira önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC) de 13 Nisan'a kadar geçen beş günde %14 değer kaybetti. Daha ayrıntılı bir analizde, Ethereum'un performansını doğrudan rakipleriyle, özellikle merkeziyetsiz uygulamalar (DApp'ler) ile ilgilenenlerle karşılaştırmak gerekir.

9 Nisan'dan beri, Ethereum'un %15'lik düşüşü, 545 dolar seviyesindeki BNB'deki %8'lik düşüşe ve 0,1128 dolardaki Tron (TRX)'deki %10'luk düşüşe göre daha belirgindi. Buna karşılık, Solana (SOL) çok daha büyük bir düşüş yaşadı (139 dolar). Ancak, bu rakamlar mutlaka her ağın DApp'leri içindeki etkinlik seviyelerini yansıtmaz. Bu nedenle, bu ağlar genelinde kilitli toplam değer (TVL) eğilimlerini incelemek önemlidir. DefiLlama'ya göre, Ethereum ağının TVL'si 15 Nisan'da 13 aydan uzun süredir en yüksek seviyesine ulaşarak 16,4 milyon ETH'ye çıktı ve aylık bazda %14,8 artış kaydetti. Buna karşılık, BNB Chain'in TVL'si 9,5 milyon BNB'de sabit kalırken, Tron'un mevduatı 15 Nisan'a kadar geçen 30 gün içinde %1 düşüş yaşadı.

DappRadar'a göre, Ethereum blok zinciri, 45,7 milyar dolarlık 7 günlük DApp hacmiyle baskın konumunu korudu ve ana rakibi BNB Chain'den önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi. Dahası, DApp'lerle kullanıcı etkileşiminin bir göstergesi olarak kullanılan aktif adreslerde (UAW) 9 Nisan'dan bu yana %3'lük mütevazı bir düşüşe rağmen, Ethereum'un düşüşü, %7 düşüş yaşayan BNB Chain'e kıyasla daha az şiddetliydi.

16 Nisan'da Ethereum'un opsiyon eğim metriği, iki aydan uzun bir süre sonra en yüksek seviyesine ulaşarak, dört gün boyunca %7 civarında seyrettikten sonra ayı piyasası bölgesine girdi. Bu eğilim, balinaların ve piyasa yapıcıların ETH üzerinde aşağı yönlü fiyat koruması için prim talep ettiklerini gösteriyor.

Bir yandan, Mayıs ayında spot Ethereum ETF kararı beklentisi Ethereum fiyatını destekliyor ve ağın zincir içi aktivitesi dursa da rakiplerinden daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Ancak, türev piyasalarının işaret ettiği gibi, profesyonel yatırımcılar arasında 16 Nisan'da artan riskten kaçınma eğilimi, Ethereum fiyatının 2.900 doların altına daha fazla düşme potansiyelini göz ardı etmemeye çağırıyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin