Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Ethereum Yatırımcıları Dikkat! Fiyat Artışı Sürdürülebilir mi?

Ethereum fiyatı, 2850 dolar civarındaki dipten yukarı sıçradı. Bu yükselişin arkasında, 24 saatten kısa bir sürede 30.680 ETH gibi büyük bir miktarı toplayan gizemli bir cüzdanın alım çılgınlığı yatıyor. Bu miktar, 92 milyon doların üzerinde bir değere sahip. Balinaların bu tür alımları, kripto varlığın fiyat hareketinin gelecekteki seyri için önemli sinyaller veriyor. Önümüzdeki haftalarda güçlü bir yükseliş görebiliriz.

Öte yandan, dünkü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin piyasa beklentileriyle uyumlu seyretmesinin ardından, makro ekonomik görünüm de riskli varlıkları destekliyor gibi görünüyor. Dün, kripto para birimi 3.000 dolarlık kritik fiyat seviyesini yeniden kazandıktan sonra, Ethereum yatırımcılarının piyasa hissiyatı ve kısa vadeli tahminleri aniden değişti. Bu durum, alttaki desteği daha da güçlendirdi.

Günün %5,23 yükselişle kapanmasını sağlayan kripto para biriminin toparlanmasına gizemli bir cüzdanın katkısı oldu. Bu cüzdan, tamamen yeni bir adreste 92,5 milyon dolar değerinde bir servet biriktirdi. Genellikle, bu oyuncuların ve yatırımcılarının para hareketlerini izlemek, piyasanın hangi yöne gitmesi gerektiği ve bir varlığın fiyat tahmininin nasıl evrimleştiği hakkında fikir edinmeye yardımcı olabilir.

Cüzdanın kimliğinin arkasındaki kişiyi bilmiyoruz, ancak zincir üstü veriler sayesinde başka bir adresin 5 ila 23 milyon dolar arasında değişen 7 farklı transferle serveti finanse ettiğini kolayca gözlemleyebiliyoruz. Bu işlemlerin tümü 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Son işlem ise sadece 15 saat önce işleme alındı ve bu da güçlü bir yükseliş eğilimini gösteriyor.

Balinanın zamanlaması kusursuzdu. Aslında, Ethereum son 3 günde 3 ayın en düşük değerlerinden birini kaydetti. Bu dip oluşumu, uzun süre geçerliliğini yitirmeyebilir. Ayrıca, transferlerden sorumlu cüzdanın, ETH, USDT ve çeşitli altcoinler arasında toplam 48 milyon dolarlık bir miktara sahip olması da oldukça ilginç.

Bu varlığın en önemli holdingleri arasında 800.000 ila 1.8 milyon dolar değerleri arasında değişen RDNR, IMX, GRT, UNI ve LINK yer alıyor. Aynı cüzdanın dün 30.650 ETH'yi yeni bir adrese taşırken, 1,7 milyon dolara eşdeğer 1,4 milyar STRK'lık bir transferi de yine yeni bir adrese yaptığını görmek de ilginç.

Bu 2 birbirine bağlı cüzdana ek olarak, diğer balinalar da dünkü indirimlerden yararlanarak kripto para piyasasında alımlar yaptı. "Whale Alert"in bildirdiğine göre, bir kullanıcı bilinmeyen bir adresten yaklaşık 30.800 ETH'yi Coinbase Institutional hesabına taşıdı.

Bu arada başka bir yatırımcı da Bitstamp'tan yaklaşık 29 milyon dolar değerinde 10.000 ETH topladı.

Gizemli cüzdanların önemli alımlarına ek olarak, Ethereum fiyatının, varlığın kısa ve orta vadeli tahminlerini güçlendiren makro olaylar tarafından da desteklendiğini vurgulamak önemlidir.

Dün, Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı istatistiklerine göre tüketici fiyatlarındaki eğilimi ölçen Amerika Birleşik Devletleri Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri yayınlandı.

Bildirildiği gibi, endeks yatırımcıların beklentileriyle uyumlu %3,4 değerinde seyrediyor. Bu durum, FED tarafından bugüne kadar benimsenen para politikasında olası bir tersine dönüşe, Eylül ayına kadar ilk faiz indiriminin ihtimalinin önemli ölçüde artmasına işaret ediyor.

“Kontrol altındaki” enflasyonla birlikte, FED'in borsalar veya kripto para birimleri gibi speküle dayalı piyasaları harekete geçirirken, daha genişleyici bir para politikasına yönelmesi daha olasıdır. Bu durum, Ethereum gibi speküle dayalı varlıkların fiyatlarını yukarı çekebilir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin