Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Hazine Getirilerindeki Artış Bitcoin'i 66.000 Doların Altına İndirdi: Kripto Piyasalarında Neler Oluyor?

Bitcoin, yükselen Hazine getirileriyle 66.000 doların altına indi. Fed'in faiz indirimlerini erteleyeceği beklentisi var. Cryptoda genel zayıflık gözlenirken, ralli sona erdi gibi görünüyor.

Bitcoin, yatırımcıların ilgisini çeken yükselen hazine getirileri nedeniyle 66.000 doların altına düştü. Tahmin piyasaları ve CME'nin Fed İzleme Aracı, faiz indirimlerinin bu yılın sonuna kadar gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu belirledi. Bitcoin, CoinDesk20 Endeksi'nde genel piyasa zayıflığı işaret ederken yaklaşık 66.000 dolar civarında dalgalanmaya devam etti. Kripto vadeli işlemler oranları ve açık faiz, iki aylık rallinin potansiyel sonunun sinyalini vererek azaldı.

Bitcoin (BTC), Salı günü Asya ticaret saatlerinde kayıplarını sürdürdü ve yaklaşık 66.000 dolar civarında işlem gördü. Tüccarlar, artan hazine getirilerini ve Fed'in faiz indirimlerini bu yılın sonlarına kadar erteleyebileceği olasılığını değerlendirdi. Ether (ETH) ise 3.300 doların üzerinde işlem görürken, CoinDesk 20 (CD20) Endeksi %0,6 düşüşle 2.532'ye geriledi.

10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi, kalıcı enflasyon ve beklenmedik şekilde güçlü imalat faaliyeti nedeniyle bir gecede %4,40 artarak iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu artış genellikle riskli varlıklardan ve getirisi sıfır olan yatırımlardan para çıkışını teşvik eder. Ancak bu sefer altın, Bitcoin ve Wall Street'in teknoloji ağırlıklı endeksi Nasdaq'da zayıf bir tona rağmen dirençli kaldı.

Pythagoras Investments'ın sermaye oluşumu direktörü Semir Gabeljic, bir e-posta röportajında, "Bitcoin'in 65.000 dolar civarına geri çekilmesi, genellikle faiz oranları ve artan hazine getirilerine bağlanır" dedi. "Yüksek faiz oranı ortamları genellikle yatırımcı risk iştahını azaltma eğilimindedir." Polymarket'te, bahisseverler Mayıs ayına kadar faiz indirimi olasılığını tamamen elemiş ve Haziran ayında gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin %50-50 bölünmüş durumda. Kesin paranın çoğu sonbaharda gerçekleşmesi olasılığı üzerinedir.

CME Fed İzleme aracına göre, Mayıs ayı toplantısından sonra faizlerin aynı kalma olasılığı %97'dir. Coinglass verileri son 24 saat içinde 245 milyon doların üzerinde uzun pozisyonun tasfiye edildiğini gösteriyor, bunun 60 milyon doları BTC pozisyonları oldu. Singapore merkezli Presto'nun Türevler Trader'ı Jun-Young Heo, "Kripto varlıklar için sürekli vadeli işlemler fonlama oranları çoğunlukla 1 baz puana geri döndü ve küresel vadeli işlem açık faizi bir gecede %10 azalarak bazı kaldıraçlı uzun pozisyonların kapatıldığını gösteriyor" dedi. "Son bitcoin ETF girişleri yavaşlarken ve BTC ve ETH piyasa fiyatları 20 günlük hareketli ortalamanın altına indiğinde, bazı trend takipçileri dünün iki aylık rallisinin sonu olarak görmüş olabilir" diye devam etti.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin