Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Kripto Paralar Düşüşte: Bitcoin 72.000 Dolar Seviyesini Kaybetti

Kripto para piyasası, öncü kripto para birimi Bitcoin'in son dönemdeki yükselişinden sonra bir geri çekilme yaşadı. piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, %2'nin üzerinde düşerek 67.900 dolara geriledi. Bu düşüş, yakın zamanda görülen 72.000 dolar civarındaki zirveden uzaklaşma eğiliminin devamı niteliğinde.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ether de Bitcoin'in izinden giderek bir ara 3.550 doların altına indi. Daha geniş bir kripto para birimi havuzunu temsil eden CoinDesk 20 Endeksi ise %1'lik bir düşüşle 2.370 puana geriledi.

Bu düşüşün arkasında, ABD'de listelenen spot Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF'ler) toplam 64,9 milyon dolarlık kümülatif çıkış olduğu düşünülüyor. Farside Investors tarafından yayınlanan geçici verilere göre, bu durum Mayıs ayı sonundan bu yana ilk kez gerçekleşen bir çıkış hareketi. Son dönemde, kripto para birimlerine olan ilgi artmış ve bu fonlara güçlü bir giriş olmuştu.

Ancak piyasa dedikoduları, bu girişlerin yatırımcıların kripto paraların değerinin artacağına dair net bir bahis yapması yerine, oynaklıktan etkilenmeyen baz ticaretine olan ilgisinin artmasından kaynaklandığını öne sürüyor. Yani yatırımcılar, Bitcoin'in fiyatının yukarı veya aşağı gitmesinden bağımsız olarak kazanç elde etme stratejileri geliştiriyor olabilir.

Kripto para piyasasındaki bu gerileme, geleneksel piyasalarda da yankı buldu. Çin hisseleri, devam eden emlak piyasası endişeleri ve Japonya Bankası'nın bu hafta likiditeyi artırıcı tahvil alımlarını kısabileceğine dair raporlar arasında Asya hisse senedi endekslerindeki düşüşe öncülük etti. Çin hisseleri %1'in üzerinde düşüş yaşadı.

Öte yandan, ABD doları güçlenmeye devam etti. Dolar endeksi, ana para birimleri sepetine karşı döviz kurunu ölçen bir gösterge. Bu endeks, iki günlük kazanımlarını sürdürdü. Bu durum, yatırımcıların kripto paralardan ve diğer riskli varlıklardan kaçıp ABD dolarına yöneldiğini gösterebilir.

Son olarak, ABD Hazineleri de yatırımcıların ilgisini çekti. Sözde güvenli liman olarak görülen ABD Hazineleri fiyatları biraz yükseldi. Bu yükseliş, getirilerin düşmesine neden oldu. TradingView grafik platformuna göre, kıyaslama niteliğindeki 10 yıllık tahvilin getirisi üç baz puan düşerek %4,45'e geriledi. Getiri ve fiyat ters orantılıdır. Yani fiyat yükseldiğinde getiri düşer. Bu durum, yatırımcıların ABD Hazinelerine olan talebinin arttığını gösterebilir.

Kısacası, kripto para piyasası son dönemdeki yükselişinin ardından bir düzeltme sürecine girmiş gibi görünüyor. ABD'deki kripto para ETF'lerinden fon çıkışları ve Çin'deki emlak piyasası endişeleri bu düşüşe katkıda bulunmuş olabilir.

Buna karşılık, ABD doları güçlenmeye devam ederken, ABD Hazineleri de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Önümüzdeki günlerde kripto para piyasasının nasıl tepki vereceğini ve geleneksel piyasaların bu durumdan nasıl etkileneceğini görmek gerekiyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin