Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Ledger Stax: E-Ink Ekranlı Yeni Nesil Kripto Cüzdanı

Fransız girişim Ledger, ilk duyurusundan yaklaşık 18 ay sonra, en yeni Ledger Stax cihazlarını nihayet göndermeye başladı. TechCrunch'ın haberine göre, Ledger, iPod'un arkasındaki kilit tasarımcılardan biri olan Tony Fadell ile iş birliği yaparak E-Ink ekranlı güncellenmiş bir cüzdan piyasaya sürdü.

Amazon Kindle ve Rakuten Kobo gibi e-okuyucu cihazlarda yaygın olarak kullanılan E-Ink teknolojisi, minimum güç tüketirken gün ışığında net bir görüntü sağlar. Ledger, tüm ön siparişleri karşıladıktan sonra, yeterli stok varken Ledger Stax'ı web sitesinde listelemeyi planlıyor.

Donanım cüzdanının gönderilmesindeki uzun gecikme, şirketin tasarım cephesiyle ilgili potansiyel olarak fazla söz vermesine bağlanabilir. Ledger Stax'a entegre edilmiş kavisli E-Ink ekranının, beklenenden daha fazla ölçeklenebilirlik açısından üretimi zor olduğu kanıtlandı.

Ledger Stax, diğer muadillerinin aksine, cihazın güvenli öğesiyle doğrudan etkileşim kuran daha büyük bir ekrana ve güvenli bir dokunmatik ekrana sahiptir. Bu özellik, diğer Ledger cihazlarında bulunan ok tuşlarına kıyasla gelişmiş bir kullanıcı dostu deneyim sunar.

Nano S Plus yalnızca bir USB-C kablosuyla çalışırken, hem Nano X hem de Stax bir Bluetooth çipe sahiptir. Sonuç olarak, kullanıcılar kripto para birimi işlemlerini telefonlarından başlatabilir ve kablo gerekmeden donanım cüzdanlarında onaylayabilirler.

Ledger, Stax'ı ön sipariş aşamasında başlangıçta 279 Euro'ya (mevcut döviz kurunda yaklaşık 300 $) sattı ve bu da cihazı üst düzey müşteri kitlesini hedeflediğini gösteriyor. Şirket, cüzdan web sitesinde tekrar satışa sunulduğunda açıklanacak olan nihai perakende fiyatını henüz açıklamadı.

Tüm Ledger ürünleri, kullanıcıların cüzdanlarının gizli anahtarlarını saklar. Ledger ile gizli anahtarlar cihazdan asla ayrılmaz, bu da bilgisayar veya telefon tehlikeye girse bile varlıkların güvende kalmasını sağlar.

Ancak, çoğu kripto para hack girişiminin kimlik avı girişimleri olduğunu ve Ledger sosyal mühendislik ve dolandırıcılıklara karşı koruma sağlayamasa da, ek bir gönül rahatlığı arayanlar için abonelik ürünü sunduklarını belirtmekte fayda var.

Ledger Stax'ın piyasaya sürülmesi, tüketici elektroniği üretim şirketi Foxconn ile üretim ortaklığının başlangıcını işaret ediyor. Ledger daha önce cihazlarını Fransa'nın Vierzon kentinde monte ediyordu ve Nano S Plus ve Nano X orada üretilmeye devam etse de, Foxconn ile iş birliği üretim kapasitesinde bir genişlemeyi ifade ediyor.

Ledger bugüne kadar 6 milyondan fazla cihaz sattı ve şirket, dünyanın kripto para birimi varlıklarının yaklaşık %20'sini güvence altına aldığını tahmin ediyor. Kasım 2022'de FTX'in kaotik çöküşünden sonra tüketiciler dijital varlıklarını korumak için kendi kendine saklama çözümlerine yöneldikleri için Ledger'ın satışlarında önemli bir artış yaşandığını belirtmekte fayda var.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin