Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Memecoin Çılgınlığı Geride mi Kaldı? Altcoinlerde Gelecek Ne?

Kripto para piyasasındaki altcoinlerin heyecan verici potansiyeli ile ilgili şüpheleri de ekleyerek derinleştirildi.

Yüksek risk, yüksek getiri teorisi altcoinlerde eskisi gibi büyük kazançlar elde etme ihtimalinin zayıflamasıyla birlikte artık daha çok riske doğru kayıyor olabilir diyorlar kripto para analistleri. Bu durum sadece teknik göstergelerden ibaret değil, aynı zamanda piyasanın psikolojisini de yansıtıyor.

"Taktiksel fırsatlar olsa da, 100 katlık getiri dönemi geride kalmış olabilir," diyor 10x Research araştırma başkanı Markus Thielen, Cointelegraph'a verdiği demeçte. Bu ifade, yatırımcıların kripto para piyasasına ilk dalgalarda görülen aşırı iyimserlik ve hızlı zengin olma hayallerinin azaldığını ima ediyor.

Ancak endişeler bununla sınırlı değil. Kripto piyasası 2024'te bir altcoin boğa koşusu beklemesine rağmen, "perakende yatırımcı katılımı hala durgun ve kriptoya yeni başlayanları cezbeden az sayıda yeni proje ortaya çıktı" konusunda uyarıyor Thielen. Bu durgunluk, piyasanın olgunlaştığını veya yeniliklerin azaldığını gösterebilir.

Thielen analizi daha da ileri götürerek, geçmiş altcoin boğa piyasalarının daha fazla para çeken "ayrıca özelliklere" sahip olduğunu vurguluyor. Bu "özellikler" çığır açan teknolojiler, devrim niteliğindeki DeFi uygulamaları veya güçlü topluluk hareketleri gibi faktörleri içerebilir. Ancak bu döngünün "düşük toplam kilitli değer (TVL) ve az risk sermayesi yatırımlarıyla kanıtlandığı gibi daha sıkı sermaye" şahit olduğunu söylüyor. Bu durum, yatırımcıların daha temkinli davrandığına ve gerçekten yenilikçi projelere yöneldiğine işaret ediyor olabilir.

Bununla birlikte, geçmişin anlatılarıyla ilgili de ilginç bir noktaya değiniyor Thielen. "Geçen döngüde, kripto paraların geleneksel finansal sistemlerin yerini alabileceği anlatısı yaygın olarak benimsenmişti, ancak bu döngünün anlatıları daha kısa ömürlü ve önemli desteğe sahip değil," diye ekliyor. Bu, yatırımcıların kripto paraların potansiyeline daha gerçekçi yaklaştığını ve hızlı çözümler yerine uzun vadeli faydaları aradıklarını gösterebilir.

Piyasanın bu genel şüpheciliğine rağmen, yine de heyecan verici hamleler yapanlar var. Haftanın başlarında, Solana tabanlı memecoin GameStop (GME) - video oyunu satıcısıyla hiçbir bağlantısı olmayan - trader Keith Gill'in "Roaring Kitty" hesabından neredeyse üç yıl sonra ilk kez bir meme paylaşmasının ardından, GameStop'un hisse senedi fiyatı yükselişiyle birlikte %2.727 yükseldi. Bu olay, piyasada hala spekülasyona yer olduğunu ve ani kazanç fırsatlarının ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Ancak bu tür durumlar istisna niteliğindedir ve uzun vadeli stratejiler için güvenli yol olmayabilir.

Michael van de Poppe gibi bazı yatırımcılar ise hala altcoinlerin potansiyeline inanarak risk almaya devam ediyor. MN ticaret danışmanlık şirketi kurucusu olan van de Poppe, 16 Mayıs tarihli bir gönderide, ağırlıklı olarak altcoin tutan bir portföyün "nispeten çok büyük" bir risk oluşturduğunu iddia etse de yakın zamanda tüm Bitcoin'lerini satarak altcoinlere geçtiğini belirtiyor. Hatta "yatırımın %50-80'ini kaybedebileceğini" iddia ediyor. Bu hamle, van de Poppe'nin altcoinlerin uzun vadede yüksek getiri sağlayacağına olan güçlü inancını ortaya koyuyor. Ancak bu, aynı zamanda yüksek risk taşıyan bir strateji.

Fakat herkes van de Poppe ile aynı fikirde değil. Kripto yatırımcısı Fabio Andreatta, "altcoin sezonu bile olacağından" şüphe duyuyor. "Tek yaptığınız riski artırmak oldu," diyor Andreatta, van de Poppe'nin gönderisine yanıt olarak. "Bitcoin'i aşma olasılığınız çok düşük. Çoğu altcoin bir daha asla ATH'lerine ulaşamayacak.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin