Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Neoclassic Capital: Doğu ve Batı'yı Birleştiren Yeni Kripto Yatırımcı

Goldman Sachs Group mezunlarından oluşan bir ikili, kripto odaklı bir yatırım şirketi olan Neoclassic Capital'i kurdu.

Fon, kripto para birimi sektörünün diğer alanlarının yanı sıra yükselen SoFi ve GameFi projelerine, dijital varlık borç verme ve borçlanmaya, türevlere ve gerçek dünya varlıklarının tokenizasyon hizmetlerine fon enjekte etmeyi amaçlıyor.

Miami merkezli şirket, Ocak ayında kuruldu ve Marc Andreessen, Chris Dixon ve Tampa Bay Lightning sahibi Jeff Vinik'ten yatırım aldı. Erken aşama (pre-seed'den Seri A'ya) blockchain tabanlı uygulamalarla uzmanlaşarak, kurucu ortakları Steve Lee ve Michael Bucella'nın deneyimlerinden yararlanarak dijital varlık yatırımcıları ile Doğu Asya'dan Kuzey Amerika'ya kadar dünya çapındaki şirketler arasında köprü kurmayı hedefliyor.

"Müşterilerimiz bizi Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan birkaç kanaldan biri olarak görüyor," dedi Bucella The Block'a. "Başarıyı nasıl yakaladığımız, yetersiz sermayeli bölgelerde ve sektörlerde uzun vadeli değer ve kullanım arayışıdır."

Goldman Sachs'ta tanışan Bucella ve Lee, en son kripto yatırım şirketi BlockTower'da birlikte çalıştı. Ortak deneyimlerine rağmen, iki yönetici çok farklı geçmişlere sahip: Amerikalı Bucella, New York'lu iken, Güney Kore doğumlu Lee yaklaşık 20 yılını Güney Kore, Japonya ve Singapur'da geçirdi.

İki ortağa göre, bu farklılıklar onların Batılı projelerin Doğu'da yatırımlara ve kullanıcı tabanlarına erişimini sağlayan kanallar olarak hareket etmelerini sağlıyor, çünkü kripto para birimi benimsenmesi çok daha ileri seviyede.

Bucella “Steve Korece ve Japonca biliyor, ben ise tek dilliyim ama çok kültürlüyüm,” dedi. "Bu karışım, önemli bölgelerde çok yerel hareket etmemizi sağlıyor." "Müşterilerimiz her zaman dünyanın diğer tarafındaki ortaklarla etkileşime geçmeye ve onlarla işbirliği yapmaya hazır hissetmiyorlar, bu nedenle biz onlar için o iletişim kanalı olabiliriz" diye ekledi.

Doğu ile Batı arasında köprü kurmanın yanı sıra Bucella ve Lee, bir başka cephede de birleştiler: "biraz muhalif" olan yeni projeleri belirlemek ve bunlara yatırım yapmak.

“Hedefimiz, beş veya 10 yıl sonra geriye dönüp, ‘şirkete giren ilk dolar olduk, bu da uzun süre boyunca günlük 10 veya 100 milyon aktif kullanıcıya sahip ilk proje haline geldi’ diyebileceğiniz şeylere yatırım yapmak,” dedi Bucella.

Bloomberg'ün bildirdiğine göre, Neoclassic Capital, son aylarda SBI Holdings'de yönetici olan Genki Oda ve Zürih merkezli yatırım danışmanı L1 Digital AG gibi uluslararası yatırımcılardan yatırım aldı. Fonlar, kripto alanındaki yeni oyuncuların büyümesini artırma misyonlarını destekleyecek.

Bunun ötesinde, Neoclassic Capital ayrıca hedge fonları, büyüme hissesendeleri, kredi ve diğer projeleri başlatmayı planlıyor.

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin