Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Osmosis'in Yeni Aracı Polaris, DeFi'de Kullanıcı Deneyimini İyileştiriyor

Osmosis, popüler bir merkeziyetsiz borsa (DEX), büyük bir merkeziyetsiz finans (DeFi) sorununun çözümüne yönelik olarak "token portalı" Polaris'in lansmanını duyurdu.

Polaris, kullanıcı deneyimini birleştirerek birçok blok zinciri arasında token ticaretini tek bir arayüz üzerinden yapmayı hedefliyor. Bu, birden fazla cüzdan, köprü ve gas token'ına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Polaris, Osmosis için strateji değişikliğini temsil ediyor. Osmosis, Cosmos ekosisteminin birbirine bağlı blok zincirleri ağında öne çıkan bir ağdır.

Borsa, tarihsel olarak Cosmos tabanlı ağlar için birleşik bir likidite merkezi olarak kendini tanıttı. Polaris, bunun aksine Ethereum ve Solana gibi Cosmos dışı zincirlerle de uyumlu çalışacak ve likiditeyi ele alışında yeni bir yaklaşım sunacak.

Osmosis ve Polaris'in kurucu ortağı Sunny Aggarwal, CoinDesk ile yaptığı bir röportajda, "İnsanların her şeyi tek bir yerde ticaret yapmak istediklerine hala inanıyoruz," dedi. "Ancak her şeyi tek bir likidite merkezine toplamak işe yaramayacak."

Osmosis'te ticaret yapılan varlıklar, kullanıcıların token'ları alıp satmalarını sağlayan önceden programlanmış "likidite havuzları" içinde yaşamaktadır.

Bu sistem, popüler merkeziyetsiz borsalar gibi Uniswap tarafından kullanılan sisteme benzer ve bu, likiditenin – Osmosis ve diğer DEX'lerde ticaret yapılan token'ların – birçok farklı borsa uygulamasına dağılmış olduğu anlamına gelir.

Aggarwal, "Bugünün DeFi UX'i son derece dağılmış durumda çünkü her şey çok zincir merkezli bir şekilde yapılandırılmış," dedi. Zincirler genellikle kapital çekmek için toplam değer kilidi (TVL) gibi metriklere odaklanır; bu da dağılmış likidite ve suboptimal bir kullanıcı deneyimi (UX) ile sonuçlanır, diyor ekip.

Osmosis'in "Büyük Zincir Bölünmesi" olarak adlandırdığı bu durum sonucunda, DeFi platformları genellikle kendi küçük evrenlerinde çalışır, her biri kullanıcıların alıp satabileceği kendi varlık yığınlarına sahiptir.

Bu varlık yığınları genellikle farklı blok zincirlerinde yaşadığından, ciddi kripto ticareti genellikle birçok farklı cüzdan aracını indirmeyi ve takip etmeyi gerektirir – bu da kullanıcılar için büyük bir zahmettir.

Polaris, kullanıcıların varlıkları tek bir yerde bulundurmalarını zorunlu kılmadan farklı blok zinciri ağları arasında token ticareti yapmalarına olanak tanır. Aggarwal, "Polaris, Osmosis'te harika bulduğumuz UX ve UI bileşenlerinin çoğunu alıp, bunları çapraz zincir şeklinde çalışacak şekilde yapılandırıyoruz," dedi.

"Yani EVM varlıklarını, Solana varlıklarını, Cosmos varlıklarını ve her şeyi tek bir DEX'te ticaret yapabilirsiniz." diye ekledi.

Polaris, mevcut DEX'ler ve likidite merkezleri ile doğrudan entegre olur ve onlarla rekabet etmek yerine kullanıcıların ağlar arası likiditeye erişmesini sağlar.

Platformun "köprü soyutlama" özelliği ayrıca sorunsuz çapraz zincir ticaretine olanak tanır, böylece kullanıcılar Ethereum'daki USDC'yi Bitcoin ile manuel süreçler olmadan takas edebilir. Ayrıca, kullanıcılar tüm portföylerini birden fazla zincir üzerinde tek bir yerde takip edebilirler.

Polaris, zincirler arasında varlık ticaretine yardımcı olan ilk platform değildir. Coinbase ve Kraken gibi merkezi borsalar uzun zamandır benzer işlevselliği sağlamaktadır, ancak bu borsalar kullanıcı varlıklarını tamamen kontrol ederler – bu da "merkeziyetsizlik" ilkesine aykırıdır.

Diğer DeFi ürünleri benzer teknolojilerle girişimlerde bulunmuştur; Polaris, UX odaklı rekabetçilerin kalabalık olduğu bu alanda kendini ayırt etmek zorunda kalacaktır.

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin