Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Oyun Oynayarak Hayır Yapmak: Catizen ile Kedi Sevgisini Web3'e Taşıyın

Oyun dünyası eğlenceyi bir adım öteye taşıyor. Kripto para birimleri ve merkeziyetsiz finansın (DeFi) oyunlarla buluşmasıyla ortaya çıkan GameFi projeleri, Web3 ekosistemine eğlenceli bir giriş yolu sunuyor.

Catizen, Telegram platformunda bulunan bir oyun botu olarak karşımıza çıkıyor. Kedileri teması olarak seçen Catizen, kullanıcılarına oyun oynayarak eğlenirken, gerçek dünya değerleri kazanmalarına ve Web3 ekosistemine aktif olarak katılım sağlamalarına imkan veriyor. Aynı zamanda hayır amaçlı kuruluşları da destekleme imkanı tanıyan Catizen, oyun oynamayı iyilik yapmakla birleştiriyor.

GameFi, oynayarak kazan (P2E) modeliyle oyunculara gerçek dünya değerleri kazandırarak son yıllarda popüler hale geldi. 2023 yılında 12,72 milyar dolarlık bir değere sahip olan GameFi pazarının 2032 yılında 94,57 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Fakat bu büyüyen sektör, 2024 yılında 455,30 milyar dolara ulaşması beklenen geleneksel video oyunu pazarının gerisinde kalıyor.

GameFi sektörünün bu potansiyeli, yenilikçi Web3 platformlarının önünü açıyor. Bu platformlar, empati, nezaket ve sosyal sorumluluk odaklı küresel bir topluluk oluşturmaya çalışıyor. Bu girişimlerin öncülerinden biri de maskot olarak sevecenliği ve rahatlatıcı etkisiyle bilinen kedileri seçen bir platform. Telegram tabanlı bir oyun botu olan Catizen, GameFi ve Web3'ün potansiyelini kullanarak oyunların sosyal faydalarına odaklanıyor.

Catizen, oyunculara hızlı tempolu kripto ve oyun dünyasından uzaklaşarak rahatlayabilecekleri ve eğlenebilecekleri sanal bir ortam sunuyor. Oyuncuların kolayca öğrenebilecekleri ve keyifle oynayabilecekleri oyun yapısının yanı sıra, P2E oyun dinamiklerinden de faydalanabiliyorlar.

"Miyav Evreni" adı verilen bu sanal ortamda oyuncular dijital bir kedi ile oyuna başlıyor. Bu kedi sadece oyunculara arkadaşlık etmiyor, aynı zamanda oyunun ilerleyen aşamalarında yeni özellikler ve ödül kazanma imkanları sunuyor. Kullanıcılar kedilerini birleştirerek güçlendirebiliyor, liderlik sıralamalarında yükselebiliyor ve oyunda ilerledikçe daha fazla fayda elde edebiliyor.

Platformda ayrıca yapay zeka destekli sevimli bir oyun olan "Yapay Zeka Kedisi" de yer alıyor. Kullanıcılar bu oyunda kedileri besleyebiliyor, onlara bakabiliyor, yavru kedileri büyütebiliyor ve kedilerin arkadaşlıklar kurmasına yardımcı olabiliyor. Özellikle genç oyuncular bu sayede kedilerin büyümesine eşlik edebiliyor ve onlardan öğrenebiliyor.

TON blok zincirinde en hızlı büyüyen uygulamalardan biri haline gelen Catizen, diğer Web3 projelerinden farklı olarak gelirini oyun içi satın almalardan elde ediyor. Telegram'ın kripto para birimleri ile etkileşim oranı %0,66 iken, Catizen'de bu oran %7'ye ulaşıyor. Bu da Catizen kullanıcılarının platform üzerinde zincir üstü işlemlere Telegram kullanıcılarına kıyasla daha aktif olarak katıldığını gösteriyor.

Catizen, topluluk odaklı girişimleriyle somut bir fark yaratıyor. 1,7 milyondan fazla oyuncuya, 1,25 milyona yakın zincir üstü kullanıcıya ve on haftada 10 milyon doların üzerinde oyun içi satın alma geliri elde eden Catizen, bu gelirin %1'ini topluluğun oy verdiği hayır amaçlı kuruluşlara bağışlıyor. Catizen, hayır amaçlı kampanyalar başlatarak bu yolculuğa topluluğu ile birlikte devam etmeyi hedefliyor.

Bunun yanı sıra, kullanıcıları sahipsiz kedileri kurtarma hikayelerini paylaşmaya teşvik eden kampanya da birlik ve amaç duygusunu güçlendiriyor. Kullanıcılar Catizen UID'lerini kullanarak Twitter veya Telegram'da resim, video veya metin paylaşabiliyor

Topluluk üyeleri sadece bir haftada sahipsiz kedilerle ilgili hikayelerini ve geçmiş deneyimlerini paylaşan 10 binin üzerinde gönderi paylaşarak aktif katılımlarını kanıtladı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin