Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Phaidon'dan "CryptoPunks: Free to Claim" Kitabı

Phaidon, tüm zamanların en kapsamlı kitabı olan "CryptoPunks: Free to Claim"i, yaratılan 10.000 Punks'ın tamamını ve dijital koleksiyonların nasıl kültürel bir fenomen haline geldiğine dair ayrıntılı bir bakış açısını içerecek şekilde piyasaya sürecek.

16 Ekim'de küresel yayıncılık firması Phaidon, "CryptoPunks: Free to Claim" adlı kitabın yayımlanacağını duyurdu. Kitap, yaratıcı yönetmen Zak Kyes, web3 yaşam tarzı ve medya şirketi Yuga Labs tarafından yazılmış ve Zak Group tarafından tasarlanmıştır.

Kitap, Aralık ayında 100 ABD Doları, 135 Kanada Doları, 49,95 Sterlin ve 89,95 Euro fiyatıyla sipariş edilebilecek. Kitapta, "HOLDER" kelimesi kenarına basılı sınırlı bir versiyon, CryptoPunk sahipleri için mevcut olacak.

Bu kitap, basılı olarak derlenmiş 10.000 benzersiz CryptoPunk değiştirilemez token karakterini sergileyen türündeki ilk kitap olacak ve her Punk'ın türünü, özelliklerini, piksel rengini ve zincir üzerindeki verilerini "Image Hash" şeklinde içerecektir.

Sanatçı Simon Denny, her Punk'ı sayfalar üzerine yerleştirilen mini ikonlarla tasarladı; bu sayfalar, çıkarılabilir mürekkep kağıdından yapıldı. Kitap, topluluk üyelerinin gönderilerinden ve zaman damgalı tweetlerden alıntılarla dokunan kapsamlı bir zaman çizelgesine sahiptir.

"CryptoPunks: Free to Claim", CryptoPunks'ın yükselişinde önemli rol oynayan, kurucular Matt Hall ve John Watkinson ile sanatsal yönetmen Hans Ulrich Obrich gibi önemli figürlerle yapılan röportajları da içeriyor.

Ayrıca, kitabın sözlüğü, Beeple, Emily Segal ve Venkatesh Rao gibi sektördeki öncüler tarafından sağlanan yüzden fazla web3 terimi ile doludur.

Dijital sanat, tasarım ve moda alanındaki önde gelen isimlerden bazıları, bu kitap için metinler yazdı veya görseller tasarladı; bu isimler arasında Anika Meier, Gmoney, Mindy Seu, Chris Lyons (a16z), Salome Asega veya NEW INC, New Models, Shumon Basar, Martina Tiefenthaler, Michael Connor veya Rhizome, Jack Butcher ve 6529 yer alıyor. Bu kitap, CryptoPunks'ın kripto sanattaki geniş kültürel etkisini ve gelecekte nasıl önemli kalacağını gösteren metinler, röportajlar ve görsel denemeler aracılığıyla bu dijital ikonların zengin tarihini yakalamayı amaçlıyor.

CryptoPunks, 23 Haziran 2017'de ilk kez piyasaya sürüldü ve 80'lerin Londra punk sahnesi ile 90'ların siberpunk'ından esinlenerek oluşturulmuş 10.000 benzersiz 24 x 24 piksel avatar setidir.

CryptoPunks, "ücretsiz talep edilebilen" NFT'ler olarak başladı, bu da kitabın başlığını açıklıyor. Yüksek talep nedeniyle, CryptoPunks dijital koleksiyonlar olarak satın alınıp satılmaya başladı ve bir parça için fiyatlar binlerce dolardan milyonlarca dolara kadar değişti. Punks satılmaya başladığından beri, toplamda 2,3 milyar dolardan fazla satış gerçekleştirmiştir.

Bazı CryptoPunks, Christie’s ve Sotheby’s gibi müzayede evlerinde milyonlarca dolara satılmış ve ICA Miami, Centre Pompidou ve LACMA gibi sanat kurumlarında kalıcı koleksiyonlara dahil edilmiştir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin