Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Phoenix Group, ABD ve Kanada’da Onuncu Madencilik Tesisini Açtı

Abu Dhabi borsa listesinde yer alan Phoenix Group, Güney Carolina'nın Willamette kentinde yeni bir 25 megawattlık kripto para madenciliği tesisi açtı.

Yeni madencilik operasyonu, Phoenix Group'un küresel madencilik kapasitesini 18 exahash'e çıkardı. Bu bilgiyi Zawya'nın son raporu bildirdi.

Phoenix Group'un Kurucu Ortağı ve Grup CEO'su Seyed Mohammad Alizadehfard (Bijan), "Willamette sitesi, özel madencilik teknolojimizi geliştirmemize ve madenci tahsisini optimize ederek verimliliği artırmamıza olanak tanıyor," dedi. Willamette tesisinin açılışı, Phoenix Group'un ABD, Kanada, Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde toplam on madencilik tesisi ile genişlemesini işaret ediyor.

Her tesis, madencilik, barındırma, ticaret ve yatırımlar olmak üzere dört temel sektörden birine adanmıştır.

Alizadehfard, bu gelişmenin Phoenix Group'u blockchain alanındaki gelecekteki talepler için hazırladığını ve şirketin teknolojik ilerlemeler ve piyasa büyümesi için çevik ve iyi bir konumda kalmasını sağladığını vurguladı.

Bu yılın başlarında, Phoenix Group, Abu Dabi Borsa'daki (IPO) ilk halka arzının ardından net gelirde %50 büyüme ve yıllık satışlarda "önemli bir artış" gördüğünü bildirdi.

Şirket, satışların yıllık %20 oranında bir artış yaşadığını söyledi. Ayrıca, firmanın temel barındırma işi yıllık %119 büyüme kaydederken, kendi madencilik işlerinde yıllık %480 büyüme yaşandı.

Ocak ayında, Phoenix Group'un Bitmain Development PTI Limited'ten 187 milyon dolar değerinde madencilik ekipmanı başarıyla satın aldığını duyurdu.

Phoenix Group'un bir yan kuruluşu olan Phoenix Computer Equipment, satın alma anlaşmasının Cypher Capital DMCC aracılığıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Aralık ayında, Phoenix Group'un Whatsminer ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Anlaşma, kapalı döngü su sistemini kullanan hidro soğutma donanım ekipmanlarını temin etmek üzere 380 milyon dolarlık bir anlaşmayı içeriyordu. Bu sistem, suyun borular içindeki hacmini ve kalitesini koruyarak ısı transfer verimliliğini artırıyor.

Bir diğer haber ise, HIVE Digital Technologies'in Paraguay'da 100 megawattlık bir Bitcoin madenciliği tesisi kurma planlarını açıkladığıdır. Bu, şirketin ülkedeki ilk girişimini işaret ediyor.

Bu adımın, şirketin madencilik hashrate'ini iki katından fazla artırması bekleniyor. Yeni sitenin tamamlanmasıyla kapasitenin saniyede 5.6 exahash'ten 12.1 EH/s'ye çıkarılması öngörülüyor. Bitcoin madencileri, Bitcoin piyasasındaki son satışlar arasında kazançlarının azalmasıyla “kapitülasyon” olarak bilinen kritik bir aşamaya girmektedir.

Kapitülasyon, madencilerin operasyonlarını azaltması veya madencilik yoluyla elde ettikleri Bitcoin ve rezervlerin bir kısmını satarak operasyonlarını sürdürmeleri, getiri elde etmeleri veya Bitcoin maruziyetlerini hedge etmeleri durumudur.

Kapitülasyonun önemli bir göstergesi, Bitcoin ağını koruyan toplam hesaplama gücünü temsil eden hashrate'deki düşüştür.

Hashrate, 27 Nisan'da ulaşmış olduğu rekor seviyeden sonra, dört aylık bir düşük olan 576 EH/s'ye kadar %7.7 oranında önemli bir düşüş yaşadı.

Bu düşüşün, Aralık 2022'deki FTX çöküşü sonrası koşullarla benzerliği, piyasa tabanı olasılığını işaret ediyor.

Ayrıca, madenciler bu dönemde önemli ölçüde düşük ücretler aldılar, bu da madenci kâr/zarar sürdürülebilirlik göstergesi tarafından belirtiliyor.

Günlük gelirleri, hem Bitcoin'in temel blok ödülleri hem de işlem ücreti gelirlerinin daha yüksek olduğu halving sonrası %63 oranında azaldı.

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin