Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Roaring Kitty'nin Dönüşü ve Kedi Temalı Coinlerin Yükselişi!

Son 24 saat içinde meme coin piyasası hareketlendi. Bu hareketliliğin merkezinde ise GameStop yatırımcısı takma adı "Roaring Kitty" olan Keith Gill ile bağlantılı üç popüler token yer aldı. Her ne kadar bu tokenlerin Gill ile resmi bir bağlantısı olmasa da, yatırımcı topluluğu onun varlığıyla adeta hareketlendi.

CoinMarketCap (CMC) verileri, GME, KITTY ve ROAR isimli bu üç meme coin'in değerlerinin önceki güne göre %10'un üzerinde arttığını ortaya koyuyor. Bu artış, genel meme coin piyasa değerindeki hafif yükseliş ile de örtüşüyor.

GME ismini, video oyunu perakendecisi devi GameStop'tan alıyor. KITTY ise Gill'in online takma adı olan "Roaring Kitty"den esinlenerek oluşturulmuş. Her iki token da yakın zamanda popülerlik kazanan akıllı sözleşme platformu Solana üzerine inşa edilmiş durumda. ROAR ise kripto para biriminin ikinci en büyük blok zinciri olan Ethereum blockchain'ine dayanıyor.

Gill, 2021 yılında GameStop hisselerine verdiği destek ile yatırımcı camiasında büyük yankı uyandırdı. O dönemde zor günler geçiren video oyunu perakendecisi, kısa sıkışma olarak adlandırılan bir piyasa olayı ile karşı karşıya kalmıştı. Bu olay sırasında GameStop hisse senedi fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden oldukça aşağıdaydı.

Gill, bu yılın başlarına kadar yatırımcıların gözünden kaybolmuştu. Ta ki sosyal medyada bir dizi gizemli gönderi paylaşana kadar. Bu gönderilerin ardından, Gill popüler forum sitesi Reddit'te GameStop hisseseneleri ve opsiyon pozisyonlarını açıkladığında, kedi temalı meme coin piyasasında adeta bir patlama yaşandı.

Yatırımcılar arasındaki heyecanı daha da artıran bir gelişme ise 7 Haziran'da yaşandı. Gill, üç yıl aradan sonra ilk kez bir YouTube canlı yayını gerçekleştirerek yatırımcı topluluğuyla yeniden bir araya geldi. Gill'in zaman zaman yaptığı bu tür etkinlikler, hem GameStop hisselerinde hem de Kitty temalı meme coinlerde oynaklığa neden olmaya devam ediyor.

Yazılış tarihi itibariyle CMC verileri, GME'nin önceki 24 saat içinde %10,58 değer artışı ile 0,00636 dolardan işlem gördüğünü gösteriyor. Bu artışa paralel olarak, GameStop hisseseneleri de Salı günü normal işlem saatlerinde %5,7 yükseliş kaydetti.

Gill'in sosyal medya aktiviteleri ve yatırım kararlarının meme coin piyasası üzerindeki etkisi tartışmaya devam ediyor. Her ne kadar bu tokenlerin Gill ile resmi bir bağlantısı olmasa da, yatırımcılar onun hareketlerini yakından takip ediyor ve yatırım kararlarında etkiliyor gibi görünüyor.

Önümüzdeki günlerde bu heyecanın devam edip etmeyeceği ve bu tokenlerin uzun vadede değerlerini koruyup koruyamayacakları ise belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, yatırımcıların bu tarz piyasa hareketlerinde temkinli olmaları ve her zaman olduğu gibi kendi araştırmalarını yaparak yatırım kararlarını vermeleri gerektiğini vurguluyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin