Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Samourai Wallet Kurucuları Tutuklandı, Bitcoin ve Altcoinlerde Panik!

Bitcoin, Ether ve diğer önemli altcoin'lerde ani bir düşüş yaşandı. Bu düşüşe, ABD Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) Samourai Wallet'ın kurucularını tutuklaması ve devam eden Ortadoğu gerilimleri ile Bitcoin halving sonrası volatilitenin gölgesi eşlik etti. 24 Nisan'da Cointelegraph, kripto para cüzdanı Samourai Wallet'ın CEO'su Keonne Rodriguez ve CTO'su William Hill'in kara para aklama komplosu ve lisanssız para transfer hizmeti işletme komplosu suçlamalarıyla karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Adalet Bakanlığı'nın duyurusundan bir saat sonra Bitcoin fiyatı %3,6 düştü. CoinMarketCap verilerine göre fiyatı, önemli destek seviyelerinin altına 63.710 dolara geriledikten sonra hafifçe toparlanarak 64.546 dolara ulaştı. Bu sırada, Ether aynı zaman diliminde %2,51 düşüş yaşadı ancak geri dönüş sağlayamadı ve 3.158 dolara kadar geriledi.

En büyük altcoin'lerden PEPE kısa süreliğine %6,4 düşüş, Shiba %2,7 düşüş ve Dogecoin ise duyuru sonrasında kısa süreliğine %3,2 düşüş yaşadı. Piyasa değeri açısından ilk iki kripto para birimdeki ani fiyat düşüşleri, uzun pozisyonların yaygın bir şekilde likidasyonunu tetikledi.

CoinGlass verilerine göre, Bitcoin son 12 saatte 33,08 milyon dolarlık uzun pozisyon likidasyonunu gördü; Ether'de 29,88 milyon dolar ve kripto piyasasının geri kalanında yaklaşık 23 milyon dolarlık uzun pozisyon likide edildi.

Kripto para piyasasındaki düşüş, Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimin daha da tırmanmasıyla aynı zamana denk geldi. Yerel haberlere göre, İsrail ordusu 24 Nisan'da Güney Lübnan'da Hizbullah ile bağlantılı yaklaşık 40 yeri vurdu. Kripto topluluğu, sadece birkaç gün önce gerçekleşen Bitcoin halving olayından sonra zaten kısa vadede bir miktar volatilitenin yaşanacağını öngörüyordu.

Rekt Capital takma adlı kripto yatırımcısı, 24 Nisan'da 456.400 takipçisine, bir sonraki boğa piyasası zirvesinin halvingden yaklaşık 546 gün sonra, 2025 sonlarında gerçekleşmesini beklediğini söyledi. Bu dalgalanmalar, kripto piyasasındaki genel olarak olumlu yatırımcı hissine rağmen yaşandı.

Kripto piyasası nabzını ölçen Fear & Greed Endeksi'ne göre, "açgözlülük" skoru bu hafta 72'ye yükseldi, bu geçen haftaya göre 15 puanlık bir artış.

Kripto topluluğu, son tutuklamaları ABD hükümetinin kripto paraya sert bir şekilde baskı uygulamaya yönelik başka bir girişimi olabileceği endişesiyle eleştirdi.

Kripto analisti Ryan Adams, 24 Nisan'da yaptığı paylaşımda, "Bu geliştiriciler kod yazdıkları için 25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. ABD bir mesaj veriyor. Hiçbir işlem gizli olmayacak" dedi.

Bu arada Fred Krueger aynı gün yaptığı paylaşımda tutuklamanın "Genel olarak Bitcoin için iyi bir görüntü olmadığı" iddiasında bulundu.

Kripto yorumcusu Luke Mikic, 26.800 takipçisine, "ABD hükümetinin Samourai Wallet'a yaptığı bu saldırı, çoğu kişinin düşündüğünden daha büyük" olduğunu söyledi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin