Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Senatör Lummis: Kripto Düzenlemeleri İçin Zaman Daralıyor

Senatör Cynthia Lummis, kripto düzenlemeleri için zaman daralıyor ancak henüz kapanmadı dedi. Lummis, 2024 yılında kripto düzenlemeleri için pencerenin daraldığını, ancak bu yıl bir şeyler başarma yolunun hâlâ açık olduğunu belirtti.

Wyoming'deki SALT Sempozyumu'nda konuşan Lummis ve Senatör Tim Scott, belirli bir yasa tasarısı hakkında detaylara girmemekle birlikte Senato Tarım Komitesi'ndeki çalışmalara atıfta bulundu.

Lummis ve Scott, Cumhuriyetçilerin kripto çıkarlarına Demokratlardan daha yakın olduğunu söyleyerek seçmenlere de çağrıda bulundu. (Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, bu seçim döneminde kriptoyu yüksek sesle destekledi. Demokrat aday Kamala Harris ise doğrudan bu konuda konuşmamış olsa da Bloomberg'in haberine göre dijital varlıklara daha dostça bir tavır sergiliyor.)

Senato Bankacılık Komitesi'nin başındaki Cumhuriyetçi Scott, görev süresi boyunca kripto hakkında çok fazla konuşmamış olsa da geçtiğimiz ay BTC Nashville konferansında Lummis ile birlikte kripto topluluğuna hitap etti ve kripto dostu düzenlemeleri destekleyeceğini belirtti.

Eğer Senato'nun kontrolü Cumhuriyetçilere geçerse, Scott başkan olacak. Çarşamba günü yaptığı konuşmada, bu görevdeyken dijital varlıklara odaklanan bir alt komite oluşturma olasılığını gündeme getirdi.

Scott, "Bankacılık Komitesi'nde bu sektöre odaklanan bir alt komite oluşturmak, konuşmalara daha fazla ışık tutmak ve sektör hakkında daha fazla oturum yapmak, işleri daha hızlı bir şekilde halletmek için harika olmaz mıydı?" dedi.

Lummis ve Scott, kripto düzenlemeleri konusundaki çabalarında engeller yaratan milletvekilleri olarak şu anki komite başkanı Sherrod Brown (D-Ohio) ve Senatör Elizabeth Warren'ı (D-Mass.) işaret etti. Lummis, "Bu yıl herhangi bir şey yapabilmemizin tek yolu, Tarım Komitesi'nden Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) yasası şeklinde gelmesi olacak," dedi.

Senato Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer (D-N.Y.), geçen hafta bir "Crypto4Harris" etkinliğinde yaptığı konuşmada, kripto yasalarını Senato'dan geçirme ve yıl sonuna kadar yasalaştırma sözü verdi. Lummis, Senato Tarım Komitesi'nin bir tasarıyı komiteden çıkarabileceği ve bunun "bir Noel ağacı" gibi olabileceği bir senaryo çizdi.

Scott da bu görüşe katılarak, bu yıl Senato Bankacılık Komitesi'nden bir yasa tasarısının geçme olasılığının düşük olduğunu söyledi. Scott, Cumhuriyetçilerin 2024 seçimlerinden sonra 100 üyeli ABD Senatosu'nda 52 veya 53 sandalyeye sahip olma şanslarının yüksek olduğunu öngördü.

Lummis, panel sırasında Başkan Yardımcısı Harris'e eleştirilerde bulundu ve "Bu sektöre iyi olacağına dair hiçbir belirti yok," dedi. Harris'in kampanyası henüz kriptoyla ilgili herhangi bir özel plan sunmamış olup, sadece geçen hafta politika girişimlerini açıklamaya başladı.

Lummis, 2024 seçimlerinin, kırmızı eyaletlerdeki sandalyelerin sayısına atıfta bulunarak, Cumhuriyetçiler için önümüzdeki altı yılın en dostça seçimi olduğunu söyledi.

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin