Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Solana Fiyatı, 250 Doların Üzerine Yükselme Gösterilebilir

Hayes’e göre, Solana'nın fiyatı, yaklaşan altcoin sezonunun etkisiyle 250 doların üzerine çıkabilir.

Altcoin sektörünün, diğer bir deyişle altcoin sezonunun, 2025'e kadar ertelenebileceği, dünyanın en büyük iki kripto parasının belirli fiyat seviyelerine bağlı olabilir.

Arthur Hayes, Bitmex’in kurucu ortağı ve Maelstrom Fund’ın CIO’su olarak, altcoin segmentinin boğa rallisine başlayabilmesi için Bitcoin ve Ether'ın kilit psikolojik seviyeleri yeniden kazanması gerektiğini belirtiyor.

Hayes, 12 Ağustos'ta yayımladığı bir araştırma notunda şunları yazdı:

“Alt sezonu, Bitcoin ve Ether’ın sırasıyla 70,000 dolar ve 4,000 dolar seviyelerini belirgin bir şekilde aşmalarından sonra geri dönecek… Bir dolar likidite kaynaklı Bitcoin ve Ether rallisinin yıl sonuna kadar devam etmesi, seksi shitcoin soireesinin geri dönüşü için sağlam bir zemin oluşturacaktır.”

Bitcoin ve Ether fiyatları, geçen haftaki 510 milyar dolarlık kripto para piyasa satışlarının ardından toparlanıyor. Bu düşüş, iki kripto paranın da Şubat ayında ulaştığı seviyelere gerilemesine neden oldu.

Bitcoin, 63,000 doların altına düştüğünde önemli bir post-halving büyüme eğrisinin altına indi, ancak 2024 yılı sonundan önce bu eğriyi geri kazanarak Bitcoin'in 100,000 dolar seviyesine doğru yeniden yol alması bekleniyor.

Bu post-halving büyüme eğrisi, Hayes’in tahminleriyle uyumlu olup, Hayes aynı zamanda Bitcoin’in bu döngüde 100,000 doları aşmasını bekliyor.

Hayes, bu hareketin büyük ölçüde, kripto piyasalarına yeni likidite enjekte edebilecek Hazine bonolarının (T-bills) ihracı ile tetikleneceğini belirtiyor:

“Bu nedenle, Bad Gurl Yellen’ın sözünü dikkate alarak, yıl sonuna kadar 301 milyar dolar değerinde T-bill’in net olarak ihraç edileceğini biliyoruz. Bu ilişki geçerli olursa, Bitcoin hızla yenin güçlenmesinin neden olduğu düşüşü telafi edecektir. Bitcoin’in bir sonraki hedefi 100,000 dolar olacak.”

Ancak, Bitcoin şu anda 60,000 dolar psikolojik seviyesinin üzerine çıkmakta zorlanıyor, çünkü Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) girişleri devam ediyor.

ABD spot Bitcoin ETF'leri, 12 Ağustos'ta toplamda 27.8 milyon dolar değerinde BTC topladı, ancak 9 Ağustos’ta toplamda 89 milyon dolar değerinde giriş gördü, Farside Investors verilerine göre. Solana token’ı, şu anda dünyanın beşinci en büyük kripto parası olarak, bir sonraki altcoin sezonunda 250 dolar seviyesine yükselebilir.

Hayes, Bitcoin'in 70,000 dolar psikolojik seviyesini aşmasının Solana’ya daha fazla yatırım çekebileceğini belirtiyor ve şöyle yazıyor:

“Solana da 250 doların üzerine çıkacak, ancak bir Solana pompasının kripto piyasa genelindeki zenginlik etkisi, Bitcoin ve Ether ile karşılaştırıldığında, göreceli piyasa kapitalizasyonları nedeniyle o kadar güçlü değil.” Ancak, Solana'nın fiyatı şu anda Kasım 2021’de ulaştığı 259 dolarlık tarihi zirvesinden %42 oranında düşmüş durumda.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin