Giriş Yap
üye Ol

Loading...

SOS Limited NYSE'den Uyum Mektubu Aldı

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), tüm listelenmiş menkul kıymetlerin ortalama kapanış fiyatının 1 dolar veya daha yüksek olmasını şart koşmaktadır.

Bu kuralın ihlali durumunda, borsa listedeki şirketlere uyum sağlama süresi tanır ve belirli bir süre içinde bu fiyat seviyesinin sağlanmasını bekler. Bu çerçevede, blok zinciri tabanlı hizmet çözümleri sağlayıcısı SOS Limited, hisse senedi fiyatlarının beklentilerin altında kalması nedeniyle NYSE’den uyumsuzluk mektubu almıştır.

SOS Limited'in Amerikan depo sertifikaları (ADS) son 30 işlem günü boyunca 1 doların altına düştü. NYSE, listedeki menkul kıymetlerin bu fiyat seviyesini korumasını zorunlu kıldığı için, SOS Limited’in bu durumu düzeltmesi gerekiyor.

Şirketin hisse fiyatı ve ortalama hisse fiyatı, önümüzdeki altı ay içinde 1 doların üzerine çıkmadığı takdirde, NYSE’den askıya alınma ve borsa listesinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

SOS Limited, uyum sağlama süreciyle ilgili olarak bir açıklama yaptı:

“Şirket, altı aylık iyileşme süresi boyunca herhangi bir zaman diliminde uyum sağlayabilir. Eğer iyileşme süresi içinde herhangi bir takvim ayının son işlem gününde şirketin kapanış hisse fiyatı en az 1 dolar ve o ayın son işlem gününde sona eren 30 günlük işlem dönemi boyunca ortalama kapanış hisse fiyatı en az 1 dolar olursa, uyum sağlanmış sayılacaktır.”

Uyumsuzluk bildiriminin, şirketin ADS’lerinin listelenmesine anında bir etkisi bulunmamaktadır. Şirketin ADS’leri, NYSE’nin diğer listeleme gerekliliklerine uyulduğu sürece altı aylık iyileşme süresi boyunca NYSE’de listelenmeye ve işlem görmeye devam edecektir.

Altı aylık iyileşme süresinin sonunda, hem iyileşme süresinin son işlem gününde 1 dolarlık kapanış hisse fiyatı hem de iyileşme süresinin son işlem gününde sona eren 30 günlük işlem dönemi boyunca 1 dolarlık ortalama kapanış hisse fiyatı sağlanamazsa, NYSE askıya alma ve liste dışı bırakma prosedürlerine başlayacaktır.

Şirketin hisse fiyatı, Nasdaq’ta ön piyasa işlemlerinde %4.13 oranında düşüş göstererek 0.7 dolara geriledi. Grafikte görüldüğü üzere, SOS hisseleri 22 Mayıs’ta 1 dolara ulaşmış ve o zamandan beri 1 doların altında işlem görmektedir.

Mart ayında NYSE, kripto saklama ve ticaret platformu Bakkt’ın ortalama kapanış hisse fiyatını 1 doların üzerine çıkarmadığı takdirde liste dışı bırakılacağına dair tehditte bulunmuştu. Bakkt, NYSE’nin borsa listeleme kurallarına uyum sağlamadığını ve son 30 günlük işlem dönemi boyunca hisse fiyatının ortalama olarak 1 doların altında kapandığını belirttiğini duyurmuştu.

Bu durum, kripto para şirketlerinin ve diğer teknoloji şirketlerinin borsa kurallarıyla uyum sağlama sürecinde karşılaşabilecekleri zorlukları ve bu kurallara uyumun ne kadar kritik olduğunu vurguluyor. NYSE’nin bu tür uyarıları, şirketlerin borsa standartlarını karşılamalarını sağlamak ve piyasa düzenini korumak adına aldığı önemli bir önlemdir.

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin