Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Tulip Siddiq, Finansal Hizmetler ve Kripto'dan Sorumlu Birleşik Krallık Şehir Bakanı Olarak Atandı

İngiltere'nin yeni Hazine Ekonomik Sekreteri ve Şehir Bakanı olarak atanan Tulip Siddiq, kripto para birimleri de dahil olmak üzere finansal hizmetleri denetleyecek.

Bu atama, kripto teknolojisinin potansiyelini kabul etmekle birlikte daha önce düzenleme çağrısı yapan Siddiq'in kripto para birimleriyle ilgili tutumu açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Siddiq, Muhalefetteyken İşçi Partisi'nin Gölge Şehir Bakanı olarak görev yapıyordu. İşçi Partisi'nin yakın zamanda gerçekleşen ezici seçim zaferinden sonra, bu yeni yetkiye atandı. Parti ayrıca, İngiltere Merkez Bankası'nın dijital pound planlarını destekleme ve ülkeyi bir tokenizasyon merkezi haline getirme arzusunu dile getirdi.

Siddiq, kripto para birimlerine yaklaşımında dengeyi yakalayarak hem teknolojinin potansiyelini hem de risklerini vurgulayan bir isim. İki yıl önce New Statesman'da yayınlanan bir makalede, kripto ve blockchain sektöründe gördüğü fırsatları ve tehditleri anlattı.

Hampstead ve Highgate seçim bölgesini temsil eden Siddiq makalede şunları söyledi: "Doğru bir şekilde düzenlenmiş kripto varlıklarının ekonomimizi ve finansal hizmetler sektörünü dönüştürme potansiyeli var. Birçok yenilikçi şirket, finansal işlemlerde şeffaflığı artırmak ve tüm Birleşik Krallık'ta yüksek beceri ve yüksek verimlilik sunan iş olanakları yaratmak için farklı blockchain teknolojilerini benimsiyor."

Siddiq, yalnızca teknolojinin faydalarından bahsetmiyor. Parlamento tartışmalarında kripto dolandırıcılığına dikkat çekerek bu sorunun azaltılması için daha fazla adım atılması gerektiğini dile getirdi. Muhafazakar Parti'nin görevdeki Şehir Bakanı Andrew Griffith ise, hükümetin geçen yıl yasalaşan Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık Yasası aracılığıyla kripto dolandırıcılığına karşı önlemler aldığını belirtti. Bu yasa, şu anda Yvette Cooper tarafından yönetilen İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmişti.

Muhafazakar Parti iktidardayken İngiltere'yi bir kripto merkezi haline getirmek istediğini açıklamış olsa da, bu konuda somut adımlar atmakta zorlandı. Geçen yıl, kripto varlıkların düzenlenen bir faaliyet olarak kabul edilmesini sağlayan yasayı geçirdi. Ayrıca, stablecoin'lerle başlayan kripto para birimlerinin kademeli olarak düzenlenmesi için bir danışma süreci başlattı.

Siddiq'in selefi Bim Afolami, stablecoin'ler ve staking için ikincil mevzuatı yürürlüğe koymayı hedeflediğini belirtmişti ancak seçim öncesinde bunu başaramadı. Kripto topluluğu üyeleri ise yeni İşçi Partisi hükümetinin bu planları sürdürmesini beklediklerini ifade ediyor.

Siddiq'in atanması, İngiltere'nin kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi ile ilgili yaklaşımında önemli bir dönüm noktası olabilir. Kriptoya dost yaklaşımıyla tanınan Siddiq'in atanması, hükümetin bu sektöre daha dengeli bir bakış açısıyla yaklaşabileceğinin bir işareti olarak görülüyor.

Ancak, Siddiq'in görevi kripto para birimlerini tamamen kucaklamak değil, aynı zamanda tüketicileri dolandırıcılıktan korumak gibi düzenleyici sorumlulukları yerine getirmek de olacak. Önümüzdeki dönemde, Siddiq'in kripto para birimlerinin olumlu potansiyelini teşvik ederken, aynı zamanda tüketicileri ve piyasayı korumak için gerekli düzenlemeleri nasıl uygulayacağını göreceğiz.

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin