Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Yatırımcılar için Plume: RWA'larda Yeni Yatırım Fırsatları

Bu hafta blockchain teknolojisi, ABD Kongresi koridorlarında kitlesel kabul görmesi için mücadele ederken, uyumluluğa odaklanan kripto para projelerinin sayısı giderek artıyor. Bu projeler, daha olumlu bir düzenleme ortamının, blockchain tabanlı gerçek dünya varlıklarının (RWA) kullanımında bir artışa yol açabileceğini umuyor.

Plume adlı bir girişim, gerçek dünya varlıklarına özel olarak inşa edilecek ilk katman-2 blockchain olacağını iddia ettiği projesi için 10 milyon dolarlık tohum yatırımı topladı. Yatırım turuna Haun Ventures liderlik ederken, Galaxy Ventures, Superscrypt, A Capital, SV Angel, Portal Ventures ve Reciprocal Ventures da katılım sağladı.

Ethereum tabanlı Plume blockchain'i, zincir dışı varlıkları blockchain'e kolayca taşımak için tek durak noktası olarak lanse ediliyor. Bu protokol, gayrimenkul, sanat eserleri ve belirli finansal araçlar gibi varlıkları blockchain'e taşımak için gereken evrak işleri, saklama gereksinimleri ve diğer hazırlık aşamalarında kullanıcılara yardımcı oluyor.

Şirket, CoinDesk ile paylaştığı bir açıklamada, "RWA endüstrisi, bugün kripto para piyasasında en hızlı büyüyen sektörlerden biri ancak kritik bir boşluk var - bugüne kadar, herhangi bir varlık sınıfını uyumlu bir şekilde dağıtmak için tam donanımlı izinsiz bir blockchain geliştirilmedi" diye açıkladı. "Plume'un güçlü DeFi ekosistemi, kullanıcıların getiri elde etmek, borç almak/ödünç vermek, ticaret yapmak ve kaldıraçlı olarak spekülasyon yapmak dahil olmak üzere RWAlar ile her şeyi yapabilmelerine olanak tanıyor."

Plume'un altta yatan teknolojisi, işlemleri Ethereum'a hızlı ve düşük ücretlerle yazan bir katman-2 "rollup" zincirleri oluşturmak için kullanılan bir çerçeve olan Arbitrum Nitro'ya dayanıyor. Bu teknoloji, zincirin Arbitrum Orbit ekosistemindeki diğer zincirlerle etkileşim kurmasını ve varlıkları kolayca takas etmesini sağlamalı. Bu ekosistem, aynı çerçeve kullanılarak oluşturulmuş diğer rollup'lardan oluşan bir topluluk.

Plume'un kurucu ortaklarından Chris Yin, CoinDesk ile yaptığı röportajda, "Protokollerle konuşmaya başladığımızda herkes aynı şeyi söyledi: 'Bir protokol için kod yazmaya başlamadan önce, bir varlığı zincire aktarmak altı ay ile iki yıl arasında sürebiliyor.' Bu, yapılacak saçma bir şey. Her protokol için aynı işi tekrarlamak anlamına geliyor. Biz ise bunu standartlaştırmak istiyoruz" dedi.

Yin, Plume'da "varlıkları tokenize etmek için oldukça kapsamlı bir özellik seti var. Bunlar kuruluşunuzu oluşturma, gerekli evrakları doldurma, varlıkların saklanması, cüzdanlar, otomatik kurulum, pay tablosu yönetimi, varlıkların sisteme girip çıkışı ve müşteri tanıma işlemlerini içeriyor. Biz sadece bu ürünleri alıp entegre ediyoruz, güzel bir kullanıcı arayüzü oluşturuyoruz ve bunların modüler olduğundan emin oluyoruz." dedi.

Yin'e göre, Plume şu anda özel test ağında gerçek dünya varlıklarını dağıtan 80'den fazla projeye sahip. "Koleksiyon ürünlerinden özel krediye, gayrimenkule kadar her şey Plume'a taşınıyor" dedi.

Yin, Plume'un test ağını "bir ay veya daha kısa bir süre içinde" halka açmayı planladığını ve ardından tam sürümün geleceğini söyledi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin