Giriş Yap
üye Ol

Loading...

ABD Meclisinin Çoğunluğu 21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası'nı Onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, çok sayıda Demokrat üyenin güçlü desteğiyle 279-136 oyla "21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası"nı (FIT21) onaylayarak kripto para piyasası yapısı yasasında önemli bir adım attı. Bu, kripto para endüstrisinin Kongre'deki en önemli yasama başarısı olarak kaydedildi.

Temsilciler Meclisi Çarşamba günü, dijital varlık piyasaları için düzenlemeler oluşturmayı amaçlayan kapsamlı bir yasayı 279-136 oyla geçirerek kripto para sektörünün ABD'deki en büyük politika zaferini elde etti. Oylamada Demokratlar parti çizgisini aşarak yasayı desteklediler.

FIT21, büyük bir kripto para yasasının Kongre'nin bir kanadını geçmesinin ilk örneği oldu. Ancak yasa tasarısının geleceği Senato'da daha belirsiz. Senato'da karşılık gelen bir yasa tasarısı olmadığı için yasaya verilecek destek belirsizliğini koruyor. Gerekli komiteler kripto para konusunda Temsilciler Meclisi kadar çalışma yürütmedi.

ABD, kripto para düzenlemeleri oluşturmada diğer küresel yetki alanlarının gerisinde kaldı ve Çarşamba günü elde edilen zafera rağmen, bu tür bir gözetimi uygulamak tamamlanmaktan çok uzak.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ndeki en yüksek dereceli Demokrat olan Maxine Waters'ın (D-Calif.) ve Beyaz Saray'ın muhalefetine rağmen yasayı destekleyen Demokratlardan biri olan Temsilci Josh Gottheimer (D-N.J.), "Yol kurallarına ihtiyacımız var" dedi. Yasayı "iyi düşünülmüş, kapsamlı ve iki partili bir mevzuat" olarak nitelendirdi ve oylama öncesinde "birlikte çalışırsak yasa haline gelmeye uygun" olduğunu savundu.

Genel olarak 71 Demokrat ve 208 Cumhuriyetçi yasa lehine oy kullandı, 3 Cumhuriyetçi ve 133 Demokrat ise yasaya karşı oy kullandı.

Başkan Joe Biden, Kongre yakın zamanda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto para muhasebe politikası oluşturma çabasını bozmaya çalıştığında veto edeceğini söylememesine rağmen, bir politika bildirisi ile yasaya karşı çıktı. SEC Başkanı Gary Gensler de uzun bir kamu açıklamasında yasaya şiddetle karşı çıktı ve yasanın gerekli olmadığını ve mevcut menkul kıymet düzenlemelerini tehlikeye attığını savundu.

Büyük ölçüde Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri tarafından desteklenen yasa, ABD kripto para piyasalarını düzenlemek için bir rejim oluşturarak tüketici koruması sağlayacak, Türev Ticaret Komisyonu'nu (CFTC) dijital varlıkların önde gelen düzenleyici ve menkul kıymet olmayan spot piyasaların bekçisi olarak konumlandıracak ve bir kripto para tokeninin bir menkul kıymet veya meta mı olduğunu daha net bir şekilde tanımlayacaktı.

Waters, yasanın menkul kıymetler yasalarından kaçan kripto para işletmelerinin sorumluluktan kaçınmasına izin vermeye çalıştığını savundu.

Waters, "Kripto para menkul kıymetleri ihraç ederek veya alım satımını kolaylaştırarak zaten milyarlarca dolar kazandılar" dedi. "Ve Cumhuriyetçiler şimdi bu yasadışı faaliyetleri yasal hale getirerek bu faaliyetleri ödüllendirmeyi teklif ediyorlar."

Çarşamba günü öğleden sonraki oylama öncesinde Temsilciler Meclisi, Temsilci Greg Casar (D-Texas), Brittany Pettersen (D-Co.), Ralph Norman (R-S.C.) ve Scott Perry (R-Pa.) tarafından sunulan bir avuç değişiklik önergesi üzerinde görüştü. Casar'ın 75 milyon dolarlık bir kitlesel fonlama muafiyetini 5 milyon dolara düşürme önergesi reddedildi, ancak diğerleri kabul edildi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin