Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Coinbase, CFTC'nin "Oyun" Tanımını Eleştirdi!

Coinbase, tahmin piyasalarına ilişkin olarak Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından önerilen kuralların yasal yetkileri aştığını ve tahmin piyasalarının ekonomik üzerindeki olumlu etkilerini göz ardı ettiğini belirterek, bu önerilerin geri çekilmesini talep ediyor.

Coinbase, Çarşamba günü CFTC Komisyonerlerine gönderdiği mektupta, CFTC'nin geniş kapsamlı "oyun" tanımını eleştirdi ve bu tanımın değerli etkinlik sözleşmelerini haksız yere kısıtladığını öne sürdü.

CFTC'nin Mayıs ayında yayınladığı öneri, "oyun" kavramını politik yarışlar, ödüller ve atletik etkinliklerin sonuçlarına bahis olarak tanımlıyor. Bu öneri, piyasa bütünlüğü ve ajansın rolü hakkındaki endişeleri dile getiren üç Demokrat komisyon üyesi tarafından desteklendi.

Coinbase, bu geniş tanımın, tahmin piyasalarını tek tip bir şekilde yasaklayarak kamu yararını göz önünde bulundurmadığını vurguladı.

Coinbase'in Genel Hukuk Görevlisi Paul Grewal, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Bu ya hep ya da hiç yaklaşımı, düzenlenmiş ve şeffaf piyasalarda sorumlu yenilik ve büyümeyi teşvik etme amacına hizmet etmiyor. Bu tür piyasalarda piyasa bütünlüğünü korumak ve müşterileri korumak için uygun koruyucu önlemler gereklidir.”

Coinbase, tahmin piyasalarının, piyasa dinamikleri üzerinde önemli bir rol oynadığını ve bunların etkinliğinin kamu yararına katkıda bulunduğunu savunuyor.

Coinbase, CFTC'nin "oyun" tanımının, aslında oyun olarak kabul edilmeyen birçok sözleşmeyi de kapsamına alabileceği uyarısında bulundu. Şirket, bu tür bir geniş tanımın, spor etkinlikleri gibi toplumsal ve ekonomik yararları olan etkinlik sözleşmelerini adaletsiz bir şekilde kısıtlayacağını belirtti.

Coinbase, "Kabul edilirse, kural, genel bir anlayışla oyun olarak kabul edilmeyen sözleşmeleri 'oyun' olarak değerlendirecek," diyerek bu durumun, oyunla ilgili yasama geçmişiyle uyumsuz olduğunu ifade etti.

Şirket, spor etkinlikleri için tahmin piyasalarının, örneğin bir takımın şampiyonluk kazanıp kazanmayacağına dair t-shirt baskı maliyetlerini hedge etme gibi pratik kullanımlarının olduğunu vurguladı.

Mektubunda Coinbase, CFTC'nin spekülasyonu oyun olarak değerlendirdiğini, ancak piyasa spekülasyonu ile gerçek kumar arasındaki farkı yeterince net bir şekilde ayırt etmediğini de dile getirdi.

Şirket, seçimler veya profesyonel ödüller gibi olayların, genellikle oyun olarak nitelendirilebilecek bir süreçle verilmediğini belirtti. Ancak, CFTC'nin önerisinin bu tür örnekleri oyun olarak sunduğunu belirtti.

Öneri ayrıca, savaş, terörizm ve suikast konularındaki sözleşmeleri de yasaklamayı öngörüyor. Polymarket, İran'ın İsrail'e karşı askeri harekete geçip geçmeyeceği gibi jeopolitik olaylarla ilgili sözleşmeler sunuyor.

Coinbase, bu tür sözleşmelerin dünya olaylarını tahmin etmekte yararlı olabileceğini ve CFTC'nin tahmin piyasalarının önemli yararlarını göz ardı ettiğini savundu. Şirket, tahmin piyasalarının verimli bilgi toplama ve geleneksel tahmin yöntemlerini aşma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Coinbase, CFTC'yi geniş ve kategorik yasaklamayı geri çekmeye ve her bir tahmin piyasası kategorisinin kamu yararını değerlendirerek sözleşme bazında incelemeye devam etmeye çağırıyor.

Grewal, X'te yaptığı paylaşımda, “CFTC'yi bu öneriyi geri çekmeye ve akademik, endüstri ve politika paydaşlarıyla işbirliği yaparak yeniliği teşvik eden ve kamu yararını koruyan daha dengeli bir yaklaşım geliştirmeye çağırıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin