Giriş Yap
üye Ol

Loading...

ABD'de Ethereum ETF'leri İçin Geri Sayım Başladı!

ABD DİVİZE piyasaya ether (ETH) bağlı exchange-traded fund (ETF) ihracı için yarışan BlackRock, Fidelity, 21Shares, Grayscale, Bitwise ve Invesco Galaxy dahil olmak üzere varlık yöneticileri, Çarşamba günü son S-1 başvurularını sundular.

BlackRock ve Fidelity daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu personelinin kendilerine Çarşamba gününe kadar son düzeltmeleri dosyalamalarını tavsiye ettiğini ve başvuruların Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girebileceğini, yani esasen onaylanabileceğini ve Salı günü işlem yapmaya başlayacağını söyledi.

Başvurularda, potansiyel ihracıcılar, fon yapılarının son detaylarını, özellikle yatırımcıların yılın başlarında piyasaya sürüldüklerinde hangi spot bitcoin ETF'ine yatırım yapacaklarını seçerken önemli hale gelen yönetim ücretleri de dahil olmak üzere açıkladı. Uzmanlar, bu lansman turundaki ücret savaşının, ihracıcılar diğer fonlarla rekabet etmek için ücretlerini düşürdükleri zamanki gibi, o zamanki rekabetçi ortamına benzer olacağını söyledi.

Şimdiye kadarki bir benzerlik, Grayscale'in rakiplerinden uzaklığı. Varlık yöneticisi, ana ürününde diğerlerinden önemli ölçüdade daha yüksek bir ücret olan %2,5 tahsil etmeye karar verdi. Ancak Mini Ethereum Trust'ı, diğerleriyle uyumlu olarak %0,25'e ayarlandı.

Bir sektör yorumcusu olan Scott Johnson, X'de yayınlanan bir gönderide "Grayscale'in stratejisinin burada ne olduğunu bilmiyorum" dedi. "Doğru fikirle başladılarmış gibi görünüyor, sonra bir yerlerde işler sarpa sardı. ETHE satan yatırımcılar, siz onları 10 kat daha yüksek bir ücretle sıkıştırdıktan ve kazançlarını gerçekleştirmeye zorladıktan sonra orta fiyatlı mini seçeneğinizle muhtemelen hayırsever olmayacaklar."

"Dürüst olmak gerekirse, kendilerini GBTC'den daha kötü mahvetmiş olabilirler. Bunun mümkün olduğunu düşünmedim" diye yazdı, Grayscale Bitcoin Trust'ın (GBTC) Ocak ayında bir ETF'e dönüştürüldüğünden beri milyarlarca dolarlık çıkış yaşamasına atıfta bulunarak.

BlackRock ve Fidelity de %0.25 talep edecek, 21Shares ise ücretini %0.21 olarak belirleyecek. Bitwise, VanEck ve Invesco Galaxy %0.2'lik spektrumun alt ucunda yer alırken, Franklin Templeton %0.19 talep edecek.

ProShares, basın zamanına kadar ücretini açıklayan bir değişiklik dosyalamamıştı. SEC ayrıca Çarşamba günü Grayscale'in mini bir ethereum borsa ürünü ve ProShares'ın spot bir ethereum ETF'i piyasaya sürmek için yaptığı başvurular için 19b-4 formlarını onayladı.

Her iki şirket de ürünleri gerçekten listeleyecek olan borsa ortağı olarak NYSE Arca ile birlikte çalışıyor. SEC daha önce Mayıs ayı sonlarında spot ether ETF'leri için çeşitli başvurulara yönelik NYSE Arca, Cboe ve Nasdaq'tan 19b-4 formlarını onaylayarak usule ilişkin bir engeli ortadan kaldırmış ve şu ana kadar en güçlü göstergeyi vererek, spot ether ETF başvurularını nihayetinde onaylayacağını belirtmişti.

Çarşamba günü yapılan 19b-4 onaylarının zamanlaması, Grayscale ve ProShares'ın ürünlerini diğer başvuru sahipleriyle aynı anda piyasaya sürebileceklerini düşündürmektedir. Sektör kaynakları daha önce CoinDesk'e, bu ürünlerin önümüzdeki Salı günü piyasaya sürülmesini beklediklerini söyledi.

Grayscale mini ether ETF'ini Salı günü piyasaya sürebilirse, mini bitcoin ETF'i piyasaya sürmek için onay almadan önce bunu yapacak. Şirket, Nisan ayında mini bitcoin ETF'i piyasaya sürmek için başvuruda bulundu ve bu yılın başlarında mini ether ürününün %0,25'ine kıyasla %0,15 ücret talep edeceğini açıkladı.

Alakalı Gönderiler

Morgan Stanley'nin ETF Yolculuğu

Morgan Stanley, kripto para piyasasında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bankanın 15.000'den fazla aracısına Bitcoin yatırım fonlarını (ETF) müşterilerine önerme izni vermesi b

Devamını Oku
0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin