Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Kripto Staking, S&P 500 Kâr Payını Geride Bırakıyor.

Grayscale Investments, nitelikli müşterilere yönelik özel bir fon başlattı; böylece müşteriler staking gelirlerinden yararlanabilecek!

Kripto staking ödülleri, her iki pazarda da güçlü bir büyüme olmasına rağmen, S&P 500'deki yatırımcılara ödenen ortalama kâr payına kıyasla şu anda %450 daha yüksek. 31 Mart'ta, ABD'nin en büyük 500 halka açık şirketini takip eden S&P 500 endeksi, Google Finance verilerine göre %10.16 ile son 5 yılın en iyi ilk çeyrek büyüme performansını kaydetti.

Ancak, endeksin ortalama oranı %1.35 olarak şimdiye kadarki en düşük seviyesine ulaştı ve bu da 2021'in son çeyreğinden bu yana yaklaşık iki buçuk yılın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Özellikle bu, 24 yıl önce, 2000 yılının ilk çeyreğinde kaydedilen %1.12'lik tüm zamanların en düşük seviyesinden 0.23 puanlık bir farkı ifade ediyor.

Öte yandan, Kripto staking, kripto varlıklarınızı tutarak faiz veya ödül kazanmanızı sağlar ve Staking Rewards'un standart ölçüsüne göre şu anda yıllık ortalama %6.08 getiri sunar. S&P 500 kâr payı oranı, endeksteki tüm bireysel hisse senedi kâr payı ödemelerinin ortalamasını temsil eder. En büyük üç S&P 500 şirketi arasında, Microsoft %0.71'lik bir kâr oranı kaydederken, Apple %0.56 ve Nvidia Corp %0.02 seviyesinde yer alır.

İlk 100 kripto para birimi arasında bulunan Algorand (ALGO) %84.19'lik en yüksek staking ödül oranını sunarken onu %16.34 ile Cosmos (ATOM) %17.17 ve Filecoin (FIL) takip eder. Ancak, yüksek getirili staking işlemleri, varlıkların sık sık tutulması nedeniyle riskli olabiliyor, bu da yatırımcıların varlığın esas değeri düşse bile likiditeyi elde edemeyebileceği anlamına geliyor. Kurumsal yatırımcılar, kripto staking ödülleri ve kâr payları arasındaki önemli farka daha fazla dikkat eder.

Bazı kaynaklara göre Grayscale Investments 30 Mart'ta nitelikli müşterilere yönelik bir yatırım fonu başlattı ve portföylerini staking kripto tokenlarından elde edilen gelirin etkilerini yansıtmayı amaçladı. Grayscale, bu fon programında bulunacak üç PoS jetonunu açıkladı: Osmosis (OSMO) %24, Solana (SOL) %20 ve Polkadot (DOT) %14 paylaşıma sahipken, geri kalan %43 ise diğer jetonlar altında kategorize edildi. Grayscale, Ethereum ETF fonunun bir parçası olarak ETH'yi stake etme izni almak için ABD SEC'den onay talep eden, bu yıl onaylanması halinde stake yapacak olan Ark Invest ve Fidelity Investments gibi birkaç varlık yönetimi şirketinden biridir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin