Giriş Yap
üye Ol

Loading...

FTX, Her Gün 1.5 Milyon Doları Aşan Hukuki Masraflarla İflas Sürecini Yaşıyor

Artan maliyet, iflas duruşmasında Çarşamba günü bir anlaşmazlık konusu oldu

FTX'in iflası, sürecin daha da uzadığı bu dönemde küresel borsanın nakit akışını hızla eritiyor. Her gün yaklaşık 1.5 milyon dolarlık hukuki masraf birikmekte.

FTX'nin sökülmesi, dünya çapındaki borsanın kalıntılarını inceleyen avukatlar ve diğer uzmanlar tarafından günde 1.5 milyon dolara kadar masraf biriktiriyor.

Artan maliyet, iflas duruşmasında Çarşamba günü bir anlaşmazlık konusu oldu; kredi veren komitesi, şu anki harcama hızını eleştirdi.

"Şu anda hemen hemen ayda 50 milyon dolarlık ücretle, sözde yüzlerce avukat, finansal danışman ve banker neredeyse tam zamanlı olarak çalışıyorlar," dedi kredi veren komitesini temsil eden avukat Kris Hansen. "Davanın her bir doları, aslında alacaklıların almadığı bir dolar demek."

İki ay önce başka bir hukuk firmasının ücret denetçisi tarafından sunulan bir rapor, davanın ilk yedi ayındaki masrafları inceleyen ve toplamda 200 milyon dolara ulaşan ücretleri "olağanüstü" olarak nitelendirdi. Ancak rapor aynı zamanda "kor halindeki enkaz yığını" içindeki parayı kurtarmak için çabalayan uzmanları da övdü.

Bu karmaşık iflas süreci, diğer çöken kripto devleriyle olan gereksinim duyulan yan görüşmelerle de karmaşıklaşıyor; örneğin FTX'in Alameda Research'in o şirketin iflasında talep ettiği 175 milyon dolarlık anlaşma gibi. FTX'in kayıtları başlangıçtan beri sorunlu olmuş ve FTX'in CEO'su John J. Ray III - sürecin başındaki kişi - kayıtların önceki FTX yönetiminin yalanlar ve karıştırmalarla dolu olduğunu belirtmişti.

İflas eden borsanın temsilcileri, "kendilerine sonsuzca adanmış bir şekilde" çalıştıklarını ve sürecin planlandığı gibi ilerlediğini iddia ediyorlar.

Ancak Hansen - potansiyel olarak FTX 2.0'ı yeniden canlandırmak için sürecin yavaşladığını ve aşırı derecede gizli olduğunu savundu - iflas eden grubun, dava süreci devam ederken şirketin nakit ve kripto varlıklarından elde edilebilecek geliri maksimize etmek için yeterince çaba sarf etmediğini de belirtti.

"Her gün önemlidir," dedi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin