Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Celsius Token Sahipleri, CEL Değerini Artırma Girişiminde Başarısız Oldu

Celsius token sahipleri, Celsius Network platformundaki CEL token değerini artırma girişiminde sonuç alamadı.

Celsius'in yerel token sahipleri, CEL tokeninin Temmuz 2022'de kripto kredi sağlayıcısı iflas başvurusunda bulunduğu gün olan 0.80 dolarlık işlem fiyatında değerlendirilmesi gerektiği yönündeki girişimde başarısız oldu. New York iflas mahkemesi tarafından Perşembe günü verilen bir karara göre, işlem fiyatları gerçeği yansıtmıyor çünkü CEL için piyasa manipüle edilmişti ve mahkeme, token sahiplerine karşı şirketin savunduğu gibi değeri daha düşük veya iflas durumunda hissedarların bekleyebileceği sıfır fiyatına da değerlendirebilirdi.

İki token sahibi, Santos Caceres ve Otis Davis, CEL sahipleri özel bir komitesi aracılığıyla iflas müzakerelerine katılma hakkını mahkemeden talep etti, ancak Yargıç Martin Glenn bu talebi reddetti.

"Bu dilekçelerde, bu emirde veya duruşmada açıklananlar, federal menkul kıymet yasaları çerçevesinde kripto tokenlerin veya kripto tokenleri içeren işlemlerin menkul kıymetler olarak kabul edilip edilmeyeceğine dair bir tespit teşkil etmez," diyerek Glenn, CEL ve diğer kripto varlıkların düzenleyici statüsü konusundaki düzenleyici kurum olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yaşanan hararetli bir anlaşmazlığa müdahale etmekten kaçınmaya çalıştı.

Celsius yönetimi, CEL'i 0.25 dolar değerinde değerlendirmeyi önerdi, şirketin işlerini sonlandırmayı, kripto konsorsiyumu Fahrenheit'e satışı hızlandırmayı ve alacaklılara fonları iade etmeyi amaçladıkları için. Bu değerleme, Glenn tarafından geçen hafta onaylanan Fahrenheit'e satışla ilgili bir açıklama beyanında ortaya çıkan önceki 0.20 dolardan yükseltilmiş bir değerlemeydi.

Ocak ayında, Glenn tarafından atanan bağımsız inceleme uzmanı Shoba Pillay, CEL piyasasının büyük ölçüde şirket tarafından kendisi oluşturulduğunu ve bunun esas olarak o dönem CEO'su Alex Mashinsky gibi iç yararlanıcılar için olduğunu belirtti. Regülatörler o zamandan beri Mashinsky'yi piyasa manipülasyonu da dahil olmak üzere suçlamalarla tutukladı, ancak suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Alacaklıların satış planını değerlendirmesi ve oy kullanması için bir ay süresi bulunuyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin