Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Aptos, Blockchain İşlemlerinde Yeni Rekor Kırdı!

Facebook'un eski çalışanları tarafından geliştirilen bir layer-1 blockchain platformu olan Aptos, blockchain işlemlerinde yeni bir rekora imza attı. 25 Mayıs'ta Aptos, Aptoscan'a göre Solana'nın 31,7 milyonunu önemli ölçüde aşan tek günde şaşırtıcı bir şekilde 115,4 milyon işlem kaydederek Solana'yı geçti. İşlem hacmindeki artış, yalnızca önceki rekorları kırmakla kalmadı, aynı zamanda Sui Network'ün 65 milyonu aşan L1 rekorunu da etkileyici bir şekilde %50'nin üzerinde aştı.

Aptos'taki işlemsel faaliyetteki üstel büyüme, platformun artan benimsenmesini ve sektörün genel momentumunu vurgulamaktadır. Aptoscan'dan elde edilen verilere göre, blockchain'in kullanıcı TPS'si işlem sayısı) aynı gün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 32.000'e ulaştı. Bu, blockchain ekosistemindeki faaliyette önemli bir artışı göstererek platformun ölçeklenebilirliğini ve sağlamlığını ortaya koymaktadır.

Aptos'taki işlemsel faaliyetteki son artış, hızla popülerlik kazanan yenilikçi bir tıkla-kazan oyunu olan Tapos Cat'in lansmanına bağlanabilir. Tapos Cat, ana ağdaki ilk gününde, platformadaki artan aktiviteye önemli bir katkı sağlayarak şaşırtıcı bir şekilde 10 milyon işlem gerçekleştirdi. Tapos Cat, kullanıcılara sanal bir kediyi "gıdıklayarak" $HEART tokenları kazanma fırsatı sunarak oyun içinde birden fazla işlem yapılmasını teşvik eder. Ayrıca oyun, oyuncuları herhangi bir ek ücret ödemeden teşvik etmek için ilk 72 saat boyunca gaz ücreti olmayan bir deneyim sunar.

Helius Labs CEO'su da dahil olmak üzere eleştirmenler, Tapos Cat'in uzun vadeli uygulanabilirliği ve pratik faydası hakkında sorular gündeme getirdi. Oyunun tıklama ve satın alma etkileşimlerine yaptığı vurgu, kullanıcı ihtiyaçlarına gerçekten hizmet etmeden metrikleri yapay olarak şişirebileceğini savunuyorlar.

Ancak Aptos savunucuları, Tapos Cat'in gelecekteki gelişmeler için yol açarken Aptos ağının ölçeklenebilirliğini ve sağlamlığını sergileyen önemli bir mühendislik projesi olarak hizmet ettiğini savunuyorlar. Aptos Labs ekibi, başka bir hamleyle kısa süre önce Google'da kurumsal geliştirmeden sorumlu eski başkan yardımcısı David Lawee dahil olmak üzere bir grup küresel danışman tanıttı. Ek olarak, Aptos Labs, Güney Koreli telekomünikasyon operatörü SK Telecom (SKT) ile ortaklaşma içinde bir Web3 cüzdan hizmeti olan T cüzdanının lansmanı için planlarını duyurmak üzere Atomrigs Lab ile işbirliği yaptı.

Solana, büyük blockchainler arasında en hızlısı olduğunu kanıtlayarak tek bir günde 91 milyon işlem gerçekleştirdi. Solana, 6 Nisan'da, memecoin çılgınlığı sırasında saniyede ortalama 1.504 işlem (TPS) rekor kırdı. Bu, blockchain'i Ethereum'dan 46 kat ve en yüksek TPS'ye sahip Ethereum ölçeklendirme çözümleri arasında Polygon'dan 5 kat daha hızlı hale getiriyor.

Solana, en hızlı blockchain konumuna rağmen, teorik maksimum hızı olan 65.000 TPS'nin yalnızca %1,6'sına ulaştı. Ethereum ölçeklendirme çözümleri ve layer 2 çözümlerinin henüz gerçek işlem hızı açısından diğer layer 1 blockchainleri aşmadığına dikkat etmek önemlidir. Bu, Ethereum ölçeklendirme çözümlerindeki daha düşük zincir içi işlem sayısına bağlanabilir, bu da bu blockchainler için daha yavaş gerçekleşen TPS ile sonuçlanır.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin