Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Avustralya Kripto Para Düzenlemeleri

Avustralya kripto para piyasası, sahiplik ve benimseme oranları açısından son birkaç yılda önemli bir büyüme kaydetti. Finder'ın Kasım 2022 tarihli Kripto Para Benimseme raporuna göre, Avustralya kripto para benimsemesinde küresel olarak en yüksek oranlardan birine sahip ve 26 ülke arasında 9. sırada yer alıyor. Rapora göre, Avustralya'daki kripto para sahipliği oranı %17, bu da küresel ortalama olan %15'in üzerinde.

Avustralya'daki kripto para kullanıcı kitlesi önemli ölçüde genç; kripto yatırımcılarının önemli bir kısmı 24 yaşın altında.Tıpkı global piyasada olduğu gibi, Bitcoin da Avustralya'da baskın kripto para olmaya devam ediyor ve kripto para piyasasının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Ancak Ethereum gibi diğer kripto paralar da Avustralyalı kullanıcılar arasında popülerlik kazanıyor.

Avustralya'daki kripto para kullanıcı sayısı sürekli olarak artıyor. 2022 yılında Avustralyalıların yaklaşık %25,6'sı bir şekilde kripto para sahibiydi, bu da önceki yıllara göre önemli bir artış. Bu trend, yatırım, tasarruf ve işlem için dijital varlıklara artan ilgiyle destekleniyor.

Avustralyalılar tarafından elinde tutulan en popüler üç kripto para Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin. Cointree'ye göre Dogecoin ve Cardano da piyasa payı açısından daha düşük sıralarda yer alsa da kayda değer bir konuma sahip.

Şu anda Avustralya'da kripto paraya sahip olanların sayısı erkeklerden daha fazla. Ancak kripto para piyasasına giren kadın sayısı hızla artıyor. 2021 yılında kripto parayla ilgilenen kadın sayısı iki katından fazla arttı, bu da sektörde daha fazla cinsiyet dengesine doğru bir eğilim olduğunu gösteriyor. Yine de ülkedeki kripto para sahiplerinin yalnızca %31'i kadın. Bu dengesizlik kısmen cinsiyetler arasındaki farklı finansal risk toleranslarına atfedilebilir.

Çalışmalar, kadınların genellikle erkeklere göre daha riskten kaçınma eğiliminde olduğunu, bu durumun kripto para birimleri dahil olmak üzere yatırım tercihlerini etkilediğini gösteriyor. Ayrıca, Avustralya nüfusunun önemli bir kısmı kripto paralara karşı şüpheci olmaya devam ediyor; kripto paraya sahip olmayanların %43'ü onu çok riskli olarak görüyor. Bu algı, kripto yatırımcısı olmayanlar arasında daha güçlü, %32'si geleneksel yatırımları kripto paralara tercih ediyor.

Cointree, CoinSpot ve BTC Markets gibi kripto uygulamaları Avustralyalı kullanıcılar arasında popüler. Bu platformlar, kullanıcı dostu arayüzler ve ticaret, cüzdan hizmetleri ve eğitim kaynakları gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Cointree tarafından sağlananlar gibi sıcak cüzdanlar, Avustralyalı kripto para sahiplerinin %60'ı tarafından kullanılıyor.

Avustralya'nın kripto para birimleri için düzenleyici çerçevesi esas olarak Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) ve Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC) tarafından yönetiliyor. Önemli düzenlemeler arasında kara para aklamayla mücadele (AML), terörle mücadele finansmanı (CTF) ve ilk coin arzları (ICO'lar) ile ilgili önlemler yer alıyor.

Kripto para birimlerinin Avustralya'da giderek daha fazla inceleme altına alındığını belirtmekte fayda var. Geçen yıl Mayıs ayında, kripto para borsası Binance Australia, üçüncü taraf hizmet sağlayıcısının bir kararı nedeniyle müşterilere Avustralya doları mevduat ve çekim işlemlerine erişimlerini kaybedeceklerini söyledi. Temmuz ayında, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) yetkilileri Binance Australia'nın ofislerinde aramalar bile yaptı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin