Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Craig Wright'ın Satoshi Nakamoto Olmadığı Mahkemece Tescillendi!

Craig Wright, kendisini Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olarak tanıttığı Crypto Open Patent Alliance davasında sunduğu yazılı ve sözlü kanıtlarda "kapsamlı ve tekrarlı bir şekilde" yalan söylediğini belirten Yargıç James Mellor, yazılı kararını Pazartesi günü verdi.

Mellor ayrıca, kararın açıklanmasının ardından belirlenecek bir Form Düzenleme duruşmasında, davalıyı bir şeyi yapmaktan alıkoymak için kullanılan hukuki bir çözüm olan ihtiyati tedbir kararının tartışılacağını bildirdi.

Mellor, Mart ayında verdiği kararda Wright'ın Bitcoin'in Nakamoto takma isimli mucidi olmadığı ve kripto paranın temel dokümanı olarak bilinen beyaz sayfanın yazarı olmadığı sonucuna vardı.

Wright, Mart ayında X (daha önce Twitter olarak bilinen platform) üzerinden "Dün bana destek mesajları gönderen herkese teşekkür etmek istiyorum. Yazılı kararı bekleyeceğim ve ardından temyiz seçeneklerimi değerlendireceğim" dedi.

Karara itiraz edilebilmesine rağmen, aylarca süren duruşmanın ardından Mellor'un verdiği kesin karar, uzun süredir Wright'ın topluluk üyelerine karşı açtığı davaları eleştiren ve bu davalardan olumsuz etkilenen kripto para piyasası için bir sevinç kaynağı oldu.

Mellor, duruşmada her iki taraf da kanıtlarını sunduktan sonra, "Dr. Wright, 2008-2011 yılları arasında Satoshi Nakamoto takma adını benimseyen veya kullanan kişi değildir. Üçüncü olarak, Dr. Wright Bitcoin Sistemini yaratan kişi değildir. Dördüncü olarak, Bitcoin yazılımının ilk sürümlerinin yazarı değildir." dedi.

Açıklanan görevi kripto para benimsenmesini korumak ve yeni teknolojiye yönelik tehditlerle mücadele etmek olan Kripto Açık Patent İttifakı (COPA), 2021 yılında Wright'ı mahkemeye verme başvurusunda bulundu. Duruşma 5 Şubat'ta başladı ve COPA, Wright'ı sahtecilik ve daha sonra yalan yere yemin etmekle suçladı.

Mellor, "Dr. Wright'ın Mahkemeye kapsamlı ve tekrarlı bir şekilde yalan söylediğinden tamamen eminim" dedi. "Yalanlarının çoğu, iddiasını desteklemeye çalışan sahte belgelerle ilgiliydi."

Twitter kurucusu Jack Dorsey ve kripto para borsası Coinbase (COIN) dahil olmak üzere destekçileri bulunan COPA, Wright'ın Nakamoto olduğunu iddia etmesini ve Bitcoin geliştiricilerini tekrar mahkemeye vermesini önlemek için birkaç ihtiyati tedbir talep edeceğini söyledi.

Ayrıca, İngiltere savcılarının duruşma sırasında Wright'a karşı yalan yere yemin suçlaması getirip getirmemelerini değerlendirebileceklerini söyledi.

Mellor kararında, "Dr. Wright'ın Satoshi Nakamoto olduğunu kanıtlama girişimleri, bu Mahkemenin sürecinin en ciddi şekilde suistimal edilmesini temsil ediyor. Aynı durum diğer yargı bölgeleri, özellikle de Norveç için de geçerlidir." diye ekledi. Wright, ayrıca Norveçli Bitcoin yatırımcısı Hodlonaut'a karşı yaklaşık beş yıllık bir hukuk mücadelesi verdi.

Mart ayında Mellor, COPA davasından kaynaklanan masraflarından kaçmasını veya mal varlıklarını offshore'a taşımasını önlemek için Wright'ın varlıklarından 6 milyon İngiliz Sterlini (7,6 milyon ABD Doları) değerinde bir dondurma emri verdi. Emre göre, COPA'nın davanın o zamanki masrafları 6,7 milyon sterline ulaştı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin