Giriş Yap
üye Ol

Loading...

FBI, Kripto Takibiyle Dark Web Uyuşturucu Baronu'nu Yakaladı!

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yasadışı kripto transferlerini takip ederek bir dark web uyuşturucu pazarı sahibinden tutukladı. 23 yaşındaki Tayvanlı Rui-Siang Lin, 100 milyon dolarlık bir dark web uyuşturucu pazarı işletmekten suçlu bulundu.

İnternette "Pharoah" olarak tanınan Lin, 18 Mayıs'ta New York'taki John F. Kennedy Havalimanı'nda tutuklandı. FBI Sorumlu Müdür Yardımcısı James Smith, resmi açıklamada Lin'in “İncognito Pazarı”nı yaklaşık dört yıl boyunca işlettiğini ve "milyonlarca dolar kişisel kazanç elde ettiğini" söyledi.

Yasadışı platform, türünün en büyüklerinden biriydi ve Tor tarayıcı üzerinden erişilebilen soğan tabanlı bir e-ticaret platformuydu. Tarayıcı, kullanıcıların trafiğini bir dizi sunucu ağı üzerinden yönlendirerek dark web'e erişmelerine ve anonim olarak internette gezinmelerine olanak tanır.

Platform, Bitcoin ve Monero gibi kripto paralalarıyla çalışıyor ve kullanıcıların LSD, MDMA ve Adderall gibi reçeteli amfetaminler gibi çeşitli uyuşturucuları satın almasına izin veriyordu.Tutuklama, esasen pazaryerinin kripto paraları kullanmaya teşvik etmek için indirimler ve emanet hizmetleri sunması sayesinde mümkün oldu.

FBI, diğer kolluk kuvvetlerinin yardımı ve birkaç gizli operasyonla, platformda yapılan işlemleri Lin'e kadar takip edebildi. İşlemler, Lin tarafından KYC'si (Kimliğinizi Doğrulayın) yapılmış isimsiz bir merkezi kripto borsa hesabına yapıldı.

Yetkililerin Lin'in cüzdanından izini sürdükleri Bitcoin transferlerinin en azından dördü, onu gizlilik odaklı bir kripto para birimi olan XMR'e dönüştürmek için bir "takas hizmeti"ne yönlendirilmişti. XMR daha sonra Lin tarafından yönetilen bir kripto borsa hesabına yatırıldı.

FBI, Lin'in ehliyetini, bir e-posta hesabını ve telefon numarasını borsa üzerinden ele geçirerek tutuklamasını sağladı. Hesap, 2021'de 63.000 dolar tutarken 2023'e gelindiğinde neredeyse 4,2 milyon dolara çıktı. Davayla bağlantılı başka bir isimsiz borsa hesabına ise Temmuz-Kasım 2023 arasında 4,5 milyon dolar yatırıldı.

Telefon numarası, bir alan adı barındırma platformu olan Namecheap hesabına bağlıydı. Lin'in cüzdanından gelen fonlar, dark web pazarını tanıtan bir alan adı satın almak için kullanıldı. Lin ayrıca şu anda FBI tarafından ele geçirilen kripto borsaları Binance ve Kraken'de de hesap sahibiydi. Adalet Bakanlığı'na (DOJ) göre, pazaryeri Mart 2024'te kapatıldı. 

Lin, devam eden bir suç teşebbüsü ile iştigal etmek suçundan tek bir suçlamayla karşı karşıya. Bu suç, şartlı tahliye imkanı olmadan ömür boyu hapis cezası gerektiriyor. Ayrıca 10 yıl asgari hapis cezası ve müebbet hapis cezası potansiyeli bulunan bir uyuşturucu komplosu suçlamasıyla da karşı karşıya.

Ek olarak, Lin kara para aklama suçundan suçlanıyor ve sahte ve etiketsiz ilaç satmak için komplo kurmak suçlamasıyla karşı karşıya. Bu suçun maksimum cezası beş yıl. FBI, bu ayın başlarında, yüksek getiri vaat eden bir kripto yatırım programı olarak tanıtılan 43 milyon dolarlık bir Ponzi şebekesini de ortaya çıkardı.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin