Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Davido'nun Kripto Para Dolandırıcılığı: Ünlü Şarkıcı Rug Pull'la Suçlanıyor!

Kripto para piyasası, son dönemde bir dizi dolandırıcılık operasyonuyla gündeme gelen Sahil Arora isimli Hintli vatandaşın yeni hedefi olarak ünlü şarkıcı Davido'nun adının geçmesiyle şok yaşıyor.

Instagram'da 15.3 milyondan fazla takipçisi ve Spotify'da 7.9 milyon aylık dinleyicisi bulunan Davido, 29 Mayıs'ta kripto para piyasasında sıkça karşılaşılan bir uygulama olan "memecoin" çıkartarak bu piyasaya girmeye karar verdi. "DAVIDO" adını verdiği bu memecoin, piyasaya sürülürken kullanılan slogan ise oldukça dikkat çekiciydi: "Zaman durduğunda yükseliş de durur."

Ancak bu sloganın ardında ne gibi bir oyunun döndüğü, lansmanın üzerinden geçen kısa süre içerisinde ortaya çıktı. Blok zinciri takip platformu Lookonchain'in tespitlerine göre, DAVIDO, popüler Solana memecoin üreticisi pump.fun üzerinden piyasaya sürüldü. Lansman sonrasında token adresine, başlangıç sermayesi olarak 7.5 SOL aktarıldı. Bu transferin ilginç kısmı ise devamındaydı. Transfer edilen 7.5 SOL'ün 7'si, toplam arzın %20,3'üne denk gelen 203 milyon DAVIDO satın almak için kullanıldı.

Bu hareket, piyasaya şüpheyle yaklaşan yatırımcıların dikkatini çekti. Zira, bir kripto paranın piyasaya sürülmesinden hemen sonra, toplam arzın önemli bir bölümünün kurucuları tarafından satın alınması, "rug pull" (halı çekme) olarak adlandırılan dolandırıcılık operasyonlarında sıkça karşılaşılan bir harekettir.

Davido, lansmanın ardından Instagram hesabında takipçilerini harekete geçirerek tokeni tanıtmaya başladı. Tokenin 30 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşmasını beklediğini söyleyerek takipçilerini DAVIDO'yu tutmaya teşvik etti. Bu hamle, halihazırda şüpheyle yaklaşan yatırımcıların endişelerini iyice artırdı.

Davido'nun bu hamlesinden sonra işler daha da çığırından çıktı. Lansmanın üzerinden sadece 11 saat geçtikten sonra şarkıcının 121.88 milyon DAVIDO'yu o dönemki değeri yaklaşık 474.000 dolar olan 2.791 SOL'e sattığı ortaya çıktı. Bu satış, token fiyatında sert bir düşüşe yol açtı. Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek değeri olan 0,003297 dolardan işlem gören DAVIDO, Davido'nun satışı sonrasında %90'ın üzerinde bir değer kaybına uğradı.

Lookonchain ayrıca, "dead1111…1111" olarak tanımlanan bir adrese 20 milyon DAVIDO tokeni transferi tespit etti. Bu transferin amacı ise henüz netlik kazanmadı.

Yaşanan bu olaylar, kripto para piyasasında Davido tarafından bir "rug pull" operasyonu düzenlenip düzenlenmediği sorusunu gündeme getirdi. Şarkıcı ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Davido'nun bu olaydaki rolü ve Sahil Arora ile bir bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor olsa da, yaşananlar kripto para piyasasının ne kadar hassas ve riskli bir ortam olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu olay, özellikle kripto para piyasasına yeni adım atan yatırımcıların daha dikkatli olmaları ve yatırım yapmadan önce detaylı bir araştırma yapmaları gerektiğini vurguluyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin