Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Solana (SOL) fiyatının yükselmesinin sebepleri nelerdir?

Solana'nın (SOL) fiyatı, geniş kapsamlı kripto piyasasındaki toparlanmanın yanı sıra ağdaki meme coin'lerinin yükselişi ile bugün yükseldi. SOL'un fiyatı, genel piyasa ortalamasının üzerinde %5.75 artarak 192 dolara kadar çıktı.

Solana'nın fiyat artışları bugün, ağındaki önde gelen meme coin'lerin toparlanması ve artan kripto piyasası hakimiyetiyle aynı zamana denk geliyor. SOL'un 187 dolarlık fiyatı, sürdürülen satış baskısından sonra geniş kapsamlı kripto para piyasasında bugün mütevazı bir toparlanmayla yükseldi. Özellikle 3 Nisan'da SOL'un fiyatı, yaklaşık %5,75 artarak 192 dolar civarına yükseldi. Böylelikle, bu kripto para birimi aynı dönemde %2,2 artan genel kripto piyasasından daha iyi bir performans sergiledi. Solana'nın bugünkü kazançları, piyasa değerindeki toparlanmalarla; özellikle de Dogwifhat (WIF) ve Bonk (BONK) gibi viral meme coin'lerle örtüşüyor.

Son 24 saatte WIF ve BONK sırasıyla %5,4 ve %1,3 oranında arttı. Solana ekosistemindeki en yüksek meme coin kazananları arasında, aynı dönemde %45 ve %9,5 artışla yeni başlayan Cat in the Dogs World (MEW) ve Book of Meme (MEME) yer alıyor. Solana'nın boğaları, son zamanlarda blok zincirine meme coin projelerinin başlatılmasına olumlu yanıt verdi; özellikle de son Franklin Templeton araştırması, bu şaka amaçlı çıkartılan kripto paraların "kendi yerel ağlarıyla güçlü bir ilişkisi olduğunu" belirtti.

Teorik olarak, viral meme coin projeleri, temel blok zinciri ağlarında kısa vadeli ilgiyi potansiyel olarak ateşleyebilir. Örneğin, Solana'nın rakip BNB Chain'i, katman bir blok zincirine meme coin geliştiricilerini çekmek için 1 milyon dolarlık bir ödül bile sunuyor. Bu nedenle, son zamanlarda Solana tabanlı meme coin'lerde yaşanan artışın, ağın Kilitlenen Toplam Değer (TVL) değerindeki patlamayla ilgili olduğu düşünülüyor. 2024 yılının başından bugüne kadar %70 artarak 3 Nisan'da 23,78 milyon SOL'a ulaşıldı.

Solana'nın bugünkü yükselişi, diğer kripto paralara karşı artan piyasa gücünden de faydalanıyor. Özellikle, Solana Hakimiyet Endeksi (SOL.D), SOL'un piyasa değerinin genel kripto para piyasasına karşı ölçüldüğü endeks, 3 Nisan'da %3,95 arttı. Endeks, yıl başından bu yana %28 büyüdü ve bu da Solana'ya giden sermayenin arttığını gösteriyor. Kurumsal yatırımcılar, CoinShares'in haftalık raporuna göre Mart ayında SOL tabanlı yatırım fonlarına neredeyse 25 milyon dolar aktararak Solana'nın piyasadaki etkisine önemli ölçüde katkıda bulundular. Buna karşılık, Solana'nın başlıca rakibi olan Ethereum ETH 3.316 dolar, 67.2 milyon dolarlık bir çekilme yaşadı.

Teknik açıdan, Solana'nın bugünkü kazançları, mevcut yükselen üçgen formasyonunun alt trend çizgisinden toparlanmasının ardından geldi. Geleneksel analistlere göre, yükselen üçgenler, bir yükseliş trendi sırasında oluştuklarında boğanın devamı olarak kabul edilir. 3 Nisan itibarıyla, SOL'un üçgenin üst trend çizgisinden gelen sıçraması, önümüzdeki günlerde mevcut fiyat seviyelerinden %8 daha yüksek olan yaklaşık 205 dolara doğru bir sıçramayı işaret ediyor.

Üçgenin üst trend çizgisinin üzerinde bir kırılma, fiyatı Nisan ayında mevcut seviyelerden %35'in üzerinde bir artışla 250 dolara doğru itebilir. Aksi takdirde, fiyat üçgen aralığı içinde daha fazla konsolide olabilir ve 175 dolara yönelebilir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin