Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Ethereum Katili SOL Fiyatında Zirve! Robinhood ve marginfi'nin Rolü Nedir?

Solana'nın yerel token'ı SOL, Robinhood Crypto'nun Avrupa'da yeni bir staking ürünü duyurmasının ve marginfi'nin Solana'nın ilk Likidite Katmanı'nı sunmasının ardından 24 saat içinde %13 yükseldi.

Yazılış tarihi itibariyle, SOL'un değeri 162.36 dolar olup, 24 saatlik işlem hacmi %80 artışla 4.25 milyar dolara ulaştı. CoinMarketCap verilerine göre, şu anda piyasa değeri açısından en büyük 5. kripto para birimi olan SOL'un toplam piyasa değeri 72.86 milyar dolar.

SOL fiyatındaki son artış, Robinhood Crypto'nun Solana'nın resmi X hesabı aracılığıyla yaptığı yeni bir ürün duyurusunun ardından gerçekleşti. Dijital varlık işlem platformu, Avrupa'da bir Solana staking ürünü başlatıyor ve yeni müşteriler için bir bonus programı sunuyor.

Şirket yaptığı açıklamada, "Robinhood Crypto müşterileri artık Solana varlıklarını doğrudan uygulama üzerinden stake edebilir ve diledikleri zaman stake'lerini kaldırarak ödül kazanabilirler." dedi.

Ek olarak, yeni müşteriler platformdaki ilk 30 gün boyunca net alımlarında %10 bonus kazanabilirler. Bonuslar ise USDC stabilcoin'leriyle ödenecek.

Fiyat artışındaki bir diğer potansiyel faktör ise 15 Mayıs tarihli olarak Solana üzerinde işlem yapmak için merkeziyetsiz bir portföy marj protokolü olan marginfi'nin X hesabından yaptığı duyuru.

Marginfi, Solana'nın ilk Likidite Katmanı'nı sundu ve bunu performanslı DeFi için yeni bir katman olarak tanımladı. Platform, üç tür entegre yerel getiri sunuyor: Solana'daki en yüksek getirili borç verme uygulaması LST aracılığıyla doğal staking getirisi; kripto dünyasında ilk entegre stabilcoin takası olan mrgnlend aracılığıyla yerel token getirisi; ve marginfi'nin denetlenmiş LST destekli stabilcoin'i YBX aracılığıyla yerel stabilcoin getirisi.

SOL'daki son artış, önde gelen varlık yönetim şirketi Franklin Templeton'ın Solana'nın en büyük üçüncü kripto para birimi olma potansiyelini onaylamasının ardından gerçekleşti. Şirket, piyasa değeri açısından en büyük 100 kripto para birimi arasında yer alan Catwifhat, BONK ve WIF gibi meme token'ları arasında popüler hale gelmesini sağlayan Solana'nın ölçeklenebilirliği ve düşük işlem ücretlerine dikkat çekti.

Ağ kesintileriyle ilgili endişelere rağmen, Solana resmi olarak ilk kez 12 Mayıs'ta Ethereum'u maksimum çıkarılabilir değer (MEV) açısından geride bıraktı. Bu başarı, Solana'nın merkeziyetsiz borsa hacimlerinde yılın çeşitli dönemlerinde rakibiyle kıyasıya yarışarak "Ethereum katili" unvanını güçlendirdi.

Bu arada, daha geniş kripto para piyasası da önemli kazanımlar yaşadı. Son bir günde %5,73 artışla toplam piyasa değeri 2,39 trilyon dolara ulaştı. Bitcoin (BTC) şu anda 66.100 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %6,6 artış kaydetti. Ethereum (ETH) ise %3,7 artışla şu anda 3.017 dolardan işlem görüyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin