Giriş Yap
üye Ol

Loading...

FCA'nın Coinbase’e Kestiği 4.5 Milyon Dolarlık Ceza Kripto Pazarında Endişelere Yol Açtı

FCA'nın cezası, geniş çaplı bir sektörel baskı değil, "tek seferlik" bir uygulama eylemini işaret ediyor, diyor bir hukuk uzmanı.

Kripto para yatırımcıları, Birleşik Krallık'ta kripto borsa Coinbase'in İngiltere merkezinin ceza almasının ardından potansiyel bir düzenleyici baskı konusunda endişeleniyor.

Yatırımcı endişeleri, Coinbase'in İngiltere merkezinin, Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından "yüksek riskli" olarak değerlendirilen müşterileri kabul etmeyi engelleyen gönüllü bir kullanıcı anlaşmasını ihlal ettiği için 4.5 milyon dolarlık bir ceza almasının ardından 25 Temmuz'da ortaya çıktı.

Özellikle endişe verici bir işaret, cezanın FCA'nın Elektronik Para Yönetmelikleri 2011 Yasası temelinde uygulama eylemi başlattığı ilk örnek olması.

Bazı yatırımcılar bu durumun, bölgedeki diğer kripto para borsaları için daha fazla inceleme anlamına gelebileceğinden endişe ederken, hukuk uzmanları bu durumu geniş ekosistem için bir tehdit olarak görmüyor. FCA'nın cezası “tek seferlik” bir uygulama eylemidir — Hukuk uzmanı

FCA'nın Coinbase'in İngiltere kolu CB Payments (CBPL) aleyhindeki davası, Charlotte Tregunna'ya göre, daha geniş bir kripto alanına karşı sert bir tutumdan ziyade "tek seferlik" bir uygulama eylemini işaret ediyor. Tregunna, Peters & Peters iş suçları hukuk firmasında ortak olarak görev yapmaktadır.

Cezanın kripto platformları için daha fazla uygulama anlamına gelmediğini belirten Tregunna, şunları söyledi:

“FCA’nın şimdiye kadar uygulama yetkilerini kullanmamış olması, bunları son çare olarak kullandığını gösteriyor. CBPL'nin sistemlerini ve kontrollerini düzeltmek için üç yıl süresi vardı ve yine de bunu başaramadılar. Bu açık bir ihlal ve FCA, çözülmesi için yeterli zaman verilmişse bunu göz ardı edemez.”

Gönüllü gereklilikleri ihlal etmek için ceza almanın nadir görüldüğünü ekledi:

“FCA devreye girerse, genellikle firmalar durumu çözmek için her şeyi yapar, özellikle gönüllü bir gereklilik varsa, örneğin firma sistemlerini iyileştirmek için gönüllü olarak anlaşmışsa. Genellikle bu aşamaya gelinmesine gerek kalmaz.”

Birleşik Krallık düzenleyicisine göre, FCA'nın soruşturması firmanın kripto varlık işlemleri yerine e-para iletimi hizmetlerine odaklanmıştı. Son cezanın ardından, FCA'nın yeniliği engellemeyen kripto dostu bir düzenleyici olmayı hedeflediği de Tregunna tarafından belirtiliyor:

“FCA nihayetinde, makul ölçüde kripto ve e-para dostu olarak görülmek istiyor. Bu sağlayıcılar ve ihraççılar için standartlarını ve uyum çerçevelerini geliştirme fırsatları sunacak, ancak bu fırsatlar boşa harcanırsa FCA'nın uygulama yapmaktan başka seçeneği kalmaz.”

Ancak, Tregunna kripto platformlarının kurumsal uyumluluğu sürdürememesinin, büyüyen sektörde giderek zorlaştığını belirtti.

Tregunna, “Bu belki de e-para ihraççıları ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları içindeki kurumsal yönetim ve uyum kültürünün, son birkaç yıl içinde bu hizmetlerin kullanımındaki sürekli artışa ayak uyduramamış olmasının bir göstergesidir” dedi.

Yeni protokollerin, Coinbase'in İngiltere kolunda görüldüğü gibi piyasaya sürülmeden önce bu yönetişim yapılarına sahip olmaları gerektiğini ve aksi takdirde “geri kalma” riski ile karşılaşacaklarını ekledi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin