Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Fairshake PAC: Kripto Para Endüstrisinin Siyasi Gücü Artıyor mu?

Para, endüstrinin Fairshake siyasi eylem komitesinin (PAC) ve bağlı PAC'lerin kasalarını güçlendiriyor. Bu komiteler, siyasi platformlarını kripto yanlısı pozisyonlara açık bırakan kongre adaylarını bulmak için eyalet ön seçimlerini tarıyor. Komiteler, bazı az bilinen politikacıları kayıt dışı desteklerle milyonlarca dolarla boğdu. Bu tür süper PAC'ler genellikle adaylar için veya aleyhine reklam satın alırlar, ancak adayların kampanyalarıyla resmi bir bağlantı kurmaları yasaktır.

Coinbase şirket açıklamasında, "Kripto para birimlerinin benimsenmesini artırarak ekonomik özgürlüğü artırma misyonumuz söz konusu olduğunda, politika çalışmalarına derinlemesine dahil oluyoruz" dedi. "Temsilciler Meclisi ve Senato, diğer şeylerin yanı sıra, hangi kripto yasalarının kabul edildiğini belirlemeye yardımcı oluyor, bu nedenle kripto yanlısı üye sayısını artırmak kritik."

ABD düzenlemeleri, endüstrinin daha anlamlı bir küresel kabul kazanması için aşması gereken büyük bir engel olarak karşımıza çıkıyor. Bu, çok daha fazla ana akım yatırımcı ve kullanıcının teknolojiyi benimsemesi anlamına gelebilir. ABD yasama organı üyeleri, kripto paraları daha geniş bir şekilde kabul etme yönünde son zamanlarda değişen işaretler gösteriyor ve önümüzdeki kongre oturumu, dijital varlıklar için yol kurallarını belirleyen bir yasamada tüm bunların zirveye çıkmasına neden olabilir.

Süper PAC'ler, şirketlerin seçimleri yönlendirmek için sınırsız nakit akıtmasına izin verir ve kripto para endüstrisinin kampanya fonu stoku artık, siyasi partilerin Temsilciler Meclisi ve Senato yarışlarına dağıtmak için topladıkları devasa savaş sandıklarının ölçeğiyle rekabet ediyor. Dijital varlık işletmeleri, tarihsel olarak en politikacı ve derin cepli endüstrilerle de yarışıyor. Ancak Fairshake'in gerçek yönetimi ve stratejileri - onu destekleyen donörlerle devam eden ilişki düzeyi de dahil olmak üzere - opaktır, çünkü ana destekçileri yönetim sorularını cevaplamayı reddediyor ve PAC'nin organizatörleri bu tür detaylar hakkında yorum yapmayacak.

Geçmişte Temsilciler Meclisi GOP'un kampanya operasyonlarını yürüten Temsilciler Meclisi Çoğunluk Kamçısı Tom Emmer (R-Minn.), PAC'lerin kripto para biriminin Kongreyi satın almaya çalıştığını ima eden anlatımları reddetti.

"Bu, sağlık sektöründen farklı değil; bu, havayolu sektöründen farklı değil" dedi geçen hafta Teksas'ta CoinDesk's Consensus 2024'te toplanan kalabalığa. "Hepsi şu: Seni tanımak istiyorum. Sana yatırım yapacağım çünkü seni seçilmiş görmek istiyorum, çünkü görüşlerin benim görüşlerimle uyumlu."

OpenSecrets.org tarafından sıralanan en büyük bireysel şirket bağışçıları arasında Coinbase, Ripple ve a16z olmak üzere her üç şirket de ilk beş şirkete girebilir. Diğer büyük siyasi bağışçılar arasında yer alan şirketler, harcamalarını aşacak benzeri kısa vadeli eklemeler yapmazlarsa.

Kripto para amaçları için harcanan 161 milyon dolara kıyasla, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ile bağlantılı muhafazakar PAC olan Congressional Leadership Fund, iki ay önce yapılan en son açıklamalara göre 84 milyon dolar toplamıştı ve Senato'daki Cumhuriyetçi çabaların eşdeğeri olan Senate Leadership Fund 64 milyon dolar toplamıştı. Demokratları Temsilciler Meclisi'ne sokmayı amaçlayan House Majority PAC ise bu yıl reklam için 186 milyon dolar harcama yapmayı planladığını açıkladı, ancak Federal Seçim Komisyonu kayıtlarına göre şu ana kadar sadece 86 milyon dolarlık bağış gösteriyor.

Fairshake, hedeflenen yarışlara zaten onlarca milyon dolar harcamış olsa da, fon toplama seviyesi, 5 Kasım genel seçimlerinde her biri çekişmeli olan 468 Temsilciler Meclisi ve Senato koltuğuna teorik olarak 300.000 dolardan fazla harcama yapmasına izin verecekti.

Bu durum, kripto para endüstrisinin ABD siyasetinde giderek daha fazla ağırlık koymaya çalıştığını ve düzenlemeler konusunda kendilerine olumlu yaklaşacak adayları desteklediğini açıkça ortaya koyuyor. Ancak, süper PAC'lerin saydamlığı konusundaki endişeler ve Fairshake'in donörleriyle olan ilişkilerinin gizliliği, bu kampanya harcamalarının etik olup olmadığı konusunda soruları gündeme getiriyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin