Giriş Yap
üye Ol

Loading...

MiniPay Pockets ile Stabilcoin İşlemleri Kolaylaşıyor!

Opera tarayıcısına entegre bir şekilde çalışan ve Celo blok zincirine dayanan MiniPay, "Pockets" isimli yeni özelliğiyle kullanıcılara tek tıkla stabilcoin takası imkanı sunuyor. Bu gelişme, özellikle Afrika kıtasında kripto para kullanımını hızlandırma potansiyeline sahip.

MiniPay, şu anda Nijerya, Kenya, Güney Afrika ve Gana olmak üzere dört önemli Afrika pazarında hizmet veriyor. Platformun erişilebilirliği ve kullanıcı dostu arayüzü, özellikle kripto para dünyasına yeni adım atanlar için önemli bir avantaj sağlıyor.

Pockets lansmanı ile MiniPay, kullanıcılarına Celo Dollar (cUSD) ile önde gelen stabilcoin'ler USDT ve USDC arasında kolayca geçiş yapma imkanı sunarak bir ilke imza atıyor. Bu yenilik, MiniPay'in Mento Labs ile gerçekleştirdiği stratejik iş birliğinin bir ürünü.

Mento Labs, stabilcoin ekosisteminde önemli bir yere sahip. Şirket, cUSD'nin yanı sıra cEUR, cREAL, eXOF ve cKES gibi diğer merkeziyetçi olmayan stabil varlıkları da destekliyor. Bu sayede Pockets, kullanıcılarına geniş bir yelpazede stabilcoin seçeneği sunuyor.

Yeni "Sürükle ve Takas yap" özelliği sayesinde kullanıcılar, desteklenen stabilcoin'ler arasında diledikleri gibi geçiş yapabiliyor. İşlemler ise kuruş altı ücretlerle gerçekleştiriliyor, bu da MiniPay'i günlük hayatın bir parçası haline getirmeyi hedefliyor.

Mento Labs CEO'su Markus Franke, Pockets lansmanı ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "MiniPay Pockets, stabilcoin'lerle yapılan sorunsuz işlemler sayesinde kullanıcıları dijital ekonomiye entegre ediyor. Mento Labs, MiniPay kullanıcılarına Mento Platformu üzerinde kolay ve verimli stabilcoin takası yapma imkanı sunarak desteklemekten dolayı gurur duyuyor."

Stabilcoin'lerin, kripto para birimlerinin yüksek volatilitesinden etkilenmemeleri nedeniyle son yıllarda popülaritesi artıyor. Bu sayede günlük alışverişlerde ve para transferlerinde kripto paraların kullanımını kolaylaştırıyor. MiniPay'in Pockets özelliği ile birlikte stabilcoin işlemleri daha da kolaylaşıyor.

MiniPay'in başarısı, yalnızca Pockets ile sınırlı değil. Platform, geçtiğimiz dönem de Nijerya dışındaki üç önemli kripto para piyasası olan Kenya, Gana ve Güney Afrika'ya da açıldı. Bu hamle, kullanıcıların MiniPay cüzdanlarına olan ilgisini ortaya koyuyor.

MiniPay ekibi, dört Afrika ülkesinde 3 milyondan fazla kullanıcının MiniPay cüzdanı aktif hale getirdiğini belirtiyor. Bu sayıya bir yıldan kısa sürede ulaşılması, bölgede kripto para kullanımının ne kadar hızlı yaygınlaştığını gösteriyor.

MiniPay, Pockets dışında da kullanıcılara yenilikçi özellikler sunuyor. Keşfet Sayfası sayesinde kullanıcılar, yerel dApp'lere (merkeziyetçi olmayan uygulamalar) kolayca erişim sağlayabiliyor. Bu sayede fatura ve kamu hizmeti ödemeleri gibi günlük işlemler, Web3 teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. MiniPay, kullanıcıların yerel para birimlerine çevirme işlemi yapmadan stabilcoin kullanabilmesine olanak tanıdığı için Temel Gelir Protokοlleri, oyun ve tasarruf uygulamaları gibi alanlardaki faydalara erişimi de kolaylaştırıyor.

MiniPay'in Pockets özelliği, Afrika'da stabilcoin kullanımını ve Web3 teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırma potansiyeline sahip. Kullanıcı dostu arayüzü, düşük işlem ücretleri ve geniş bir stabilcoin yelpazesi ile MiniPay

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin