Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Polygon'dan Ayrılan Avail Projesi Faaliyete Geçiyor!

2023 yılında Polygon'dan ayrılan ve 75 milyon dolar yatırım toplayan Avail, "veri kullanılabilirliği" (DA) alanında uzmanlaşan bir blockchain projesi olarak nihayet faaliyete geçiyor.

Projenin ana ağı ve yerel tokeni AVAIL, Salı günü piyasaya sürüldü. Veri kullanılabilirliği (DA), Ethereum üzerindeki katman-2 ağları gibi blockchain'ler tarafından üretilen büyük miktarda işlem verisini ucuz ve verimli bir şekilde saklama konusundaki uzmanlıktır.

Avail, büyüyen bir alanda yer alıyor ve Celestia gibi öncü projelerle birlikte blockchain ağlarının büyümesiyle birlikte artan talebi karşılamayı hedefliyor.

Avail'in kurucu ortağı Anurag Arjun tarafından ortak liderlik edilen ve Founders Fund, Dragonfly ve Cyber Fund gibi yatırımcılardan toplam 75 milyon dolar yatırım alan proje, büyük bir ilgi gördü.

Avail, Aralık ayında Ethereum katman-2 geliştiricisi StarkWare ile yeni uygulama zincirlerine DA sağlayıcısı olmak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Bu yılın başlarında ise Arbitrum, Optimism, Polygon ve ZKsync gibi önde gelen ağlarla entegrasyon planlarını açıklamıştı.

Ancak DA alanında zaten büyük bir rekabet var. Alanın öncüsü olarak görülen Celestia, Ekim ayında yerel TIA tokeniyle birlikte faaliyete geçti. Alternatif bir katman-1 akıllı sözleşme blockchain'i olan NEAR Protocol, geçen ay 13 milyon dolarlık fonla Nuffle Labs adlı bir DA projesi oluşturdu.

Ethereum'daki en iyi yeniden stake etme projesi olarak görülen EigenLayer'ın da EigenDA adlı kendi çözümü bulunuyor.

Mart ayında geliştiriciler, katman-2 işlem verilerini daha düşük maliyetle saklamak için Ethereum blockchain'inin yerel çözümü olan proto-danksharding'i kullanıma sundu.

Avail, iki farklı teknolojiyi öne sürerek, "zincirden bağımsız DA katmanı olarak KZG taahhütlerini veri kullanılabilirliği örneklemesiyle birleştiren tek zincir olduğunu" iddia ediyor.

Avail ağı, başlangıçta 1.000 doğrulayıcıyı desteklemeyi hedefliyor ve potansiyel olarak 10.000'e çıkabilecek merkeziyetsiz bir doğrulayıcı seti kullanıyor. AVAIL tokeni, DA ücretlerini ödemek ve ağı stake yoluyla güvence altına almak için kullanılacak.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin